Η Χίλαρι Κλίντον είναι και επίσημα ξανά υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών (video)

12.4.15


Η Χίλαρι Κλίντον είναι και επίσημα ξανά υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας να γίνεται με ένα σύντομο video στο Διαδίκτυο.

Θυμίζω ότι η πρώτη προσπάθεια της Κλίντον ήταν για τις εκλογές του 2008 απέναντι στο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στο Λευκό Οίκο. Αυτή τη φορά, όλα δείχνουν ότι η Χίλαρι δεν θα έχει ιδιαίτερα σοβαρό εσωκομματικό ανταγωνισμό και είναι πιθανό να μην υπάρξει καν δεύτερη υποψηφιότητα.


Σήμερα, μοιάζει ικανή να εξασφαλίσει στους Δημοκρατικούς μια τρίτη διαδοχική νίκη και να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ, διαδεχόμενη τον πρώτο Αφροαμερικάνο που τα κατάφερε. Mε τις εκλογές όμως να είναι προγραμματισμένες για τη 8η Νοεμβρίου του 2016, οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι εξ ορισμού επισφαλής.

To σχετικό ρεπορτάζ των New York Times.

5 σχόλια:

 1. Πολύ φοβάμαι πως όχι απλά θα εκλεγεί, αλλά θα αποτελέσει και αφορμή για νέους πολέμους και νέες οικονομικές πρακτικές. Οψώμεθα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έξυπνη και χαρισματική γυναίκα ασυζητητί αν και απίστευτα επικίνδυνη για τον υπόλοιπο πλανήτη, όπως πολύ σωστά το θέτει και ο Θάνος. Για την ίδια την Αμερική πάντως και με την μέχρι το 2000 άψογη λειτουργία του πολιτεύματος τους, ένα πολύ κακό παράδειγμα οικογενειοκρατίας, που επί της ουσίας ελάχιστα διαφέρει από το ζεύγος Μιχαλολιάκου. Αν κατέβει και ο αδελφός του πανίβλακα Μπους για υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους, τότε το πράγμα καταντάει αρρωστημένο και μπορούμε ότι κάτι σαφώς σάπιο υπάρχει στη δημοκρατία της αυτοκρατορίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ατιμία. Είναι, νομίζω, η κατάλληλη λέξη για την πολιτική συμπεριφορά της αριστεράς τα τελευταία 5 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και ο εθνικολαϊκισμός είναι το πρόβλημα και ο Αριστερός βολονταρισμός επίσης.
  Αλλά και η λειτουργία των επιτροπών της Βουλής που κατά καιρούς έχουν λειτουργήσει όπου το κάθε κόμμα έγραφε το δικό του πόρισμα είναι πράγμα που μας περιποιεί τιμή ως πολιτικό σύστημα; Δεν νομίζω.
  Βλέπω παραπολιτικέ είσαι και εσύ στο γενικότερο διαχρονικό πολιτικό κλίμα. Ενώ όλοι αναγνωρίζουν ότι η Οικονομία και οι Αγορές επικαθορίζουν την Πολιτική εν τούτοις δεν έχεις ...αγαθές σχέσεις με τους αριθμούς.Πολύ λίγο μας παραθέτεις οινονομικά στοιχεία ενώ αυτά θα έπρεπε να σε προτεραιότητα. Είσαι μήπως του Νομικού τμήματος και τα Μαθηματικά που έκανες για 12 χρόνια στο σχολείο δεν στάθηκαν ικανά να αποκτήσεις καλή σχέση με τους αριθμούς;


  Ας το συνειδητοποιήσουμε. Αυτή η υποτιθέμενη...αριθμοφοβία δηλαδή η παράθεση οικονομικών στοιχείων είναι εκ του πονηρού. Γίνεται επιλεκτική χρήση είτε για να συγκαλύψουν την πραγματικότητα είτε για να χειραγωγήσουν το λαό τρομοκρατώντας τον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πιο καθεστωτική πεθαίνεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή