Στις δημοσκοπήσεις κυρίως καταρρέει η Ν.Δ, δεν ενισχύεται και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ

10.4.15


Επειδή πολλά λέμε και γράφουμε σχεδόν όλοι για τη μετεκλογική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό, αξίζει κανείς να δει λίγο πιο προσεκτικά τις σχετικές δημοσκοπήσεις.

Πράγματι, σε διάφορα επιμέρους ερωτήματα η αποδοχή των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι πολύ μεγάλη αλλά η στάση των πολιτών στην πρόθεση ψήφου δεν είναι τόσο διαφορετική από αυτή των εκλογών.

Ενδεικτικά, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 38,1% έναντι του 36,3% που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου και είναι η Νέα Δημοκρατία αυτή που καταρρέει στο 17,4% έναντι του 27,8% που έλαβε στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει σχεδόν δυο μονάδες πάνω από το εκλογικό ποσοστό του σε μια εποχή που δεν έχει ακόμα χρειαστεί να λάβει το παραμικρό δυσάρεστο μέτρο, κάτι που δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να αποφύγει.

Η έλλειψη σοβαρών αντιπάλων είναι αυτή που τον κρατάει ακόμα τόσο ψηλά και αυτή που λογικά θα τον βοηθήσει να κάνει με χαμηλό πολιτικό κόστος τη στροφή.