Χωρίς δημοσιονομικό κόστος η καθιέρωση της απλής αναλογικής, γιατί αργεί;

23.4.15


Την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων τα συντηρεί και δεν τα διαψεύδει, αναρωτιέμαι γιατί δεν έρχεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με τον οποίο να κατοχυρώνεται η απλή αναλογική στη θέση του σημερινού εκλογικού νόμου.

Θυμίζω ότι η απλή αναλογική αποτελεί πάγια θέση της ελληνικής Αριστεράς η οποία έχει καταγγείλει ως «καλπονοθευτικό» τον σημερινό εκλογικό νόμο, παρόλο που κυβερνά χάρη στο bonus των 50 εδρών.

Μιας και η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν έχει το παραμικρό δημοσιονομικό κόστος και δεν πρόκειται να προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της χώρας με τους δανειστές της, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά στην τήρηση μιας ιστορικής προεκλογικής δέσμευσης του; Τι άλλαξε σύντροφοι; Γλυκιά η καρέκλα;

2 σχόλια:

 1. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου(Της απλής αναλογικής , της λίστας , της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών(Παυλόπουλου) , το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και τη δημιουργία μονοεδρικών κ.λ.π).
  Ο εκλογικός νόμος αυτός θα σπάσει τον παλαιοκομματισμό , το ρουσφέτι και όλες τις κακοδαιμονίες που ταλανίζουν τη χώρα .
  Να φέρει η κυβέρνηση στη βουλή προς συζήτηση το σχέδιο νόμου , που είχε κάνει ομάδα επιστημόνων και ειδικών, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου το 2010 .
  Αυτή είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που μπορεί να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους δανειστές μας και να κλείσει τη συμφωνία μαζί τους για τη χρηματοδότηση της χώρας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
  ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
  ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ BONUS ΑΠΟ 50 ΣΤΑ 150

  ΑπάντησηΔιαγραφή