Οι δανειστές ή τα...μαθηματικά επιμένουν στη μείωση των συντάξεων;

8.5.15


Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς στο Mega. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουν το mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό».

Ωραίο το παραμύθι, το ακούμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει δράκο. Οι δανειστές στη συγκεκριμένη περίπτωση εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο τα αιτήματα των...μαθηματικών, τα οποία και πάντοτε στο τέλος ικανοποιούνται.

Τα στοιχεία του παραπάνω πίνακα προέρχονται από το πρόγραμμα Ήλιος του υπουργείου Εργασίας για τον Ιανουάριο του 2015. Στη χώρα υπάρχουν σήμερα σχεδόν 2.000.000 συνταξιούχοι και μάλιστα το μέσο μηναίο εισόδημα τους, έστω και οριακά, συνεχίζει να αυξάνεται λόγω των απίστευτων στρεβλώσεων του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον ίδιο μήνα, στη χώρα υπάρχουν 1.220.828 άνεργοι και μόνο 3.534.594 απασχολούμενοι οι οποίοι και θα πρέπει να τραβήξουν το κάρο για όλους τους άλλους.


Γράφω εδώ και περίπου ένα χρόνο πια για την άλυτη μαθηματική εξίσωση της χώρας αλλά κανείς δεν τη θέτει στο επίκεντρο της δημόσιας ατζέντας και την ίδια ώρα η χώρα παραμένει αυτοκτονικά στάσιμη. Όσο κλισέ κι αν μοιάζει, όσο δεν παίρνει μπροστά η πραγματική οικονομία, τόσο θα συνεχίζουν να μειώνονται οι συντάξεις, χωρίς καν η μείωση αυτή να λύνει με τρόπο βιώσιμο το πρόβλημα της χώρας.

Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Δεν βγαίνουν ούτε με ευρώ, ούτε με δραχμή, ούτε με αξιοπρέπεια. Ας το πάρουμε απόφαση.