Φώφη: Είμαστε όλοι Έλληνες και Ευρωπαίοι, ας το καταλάβουν Τσίπρας και Σαμαράς

22.6.15


Μετά τον...αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η πιο ψύχραιμη και ισορροπημένη δήλωση στη συγκεκριμένη συγκυρία ανήκει στην νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία επιχειρεί να κρατήσει αποστάσεις από την υστερία των μεν και των δε.

Παραθέτω τη χθεσινή δήλωση της:
Η αυριανή ημέρα είναι  κρίσιμη. Αυτή την ύστατη ώρα ο Πρωθυπουργός οφείλει με συγκεκριμένες προτάσεις  στη Σύνοδο Κορυφής να διασφαλίσει το λυτρωτικό ναι στην ισότιμη παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ.
Να πει αμετάκλητα όχι στις σειρήνες της  ρήξης  και της επιστροφής στη δραχμή γιατί μια τέτοια εξέλιξη ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η εθνική στρατηγική που διασφαλίζει το μέλλον της χώρας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη. Με την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η υπεράσπιση αυτού του εθνικού κεκτημένου ενώνει τους Έλληνες, πέρα από κομματικές επιλογές.
Αυτή  την ώρα  έπρεπε να κυριαρχεί η εθνική συνεννόηση. Οφείλουν να καταλάβουν τόσο ο κ.Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , όσο και ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ ότι για να μην γίνουν δραματικές οι στιγμές χρειάζονται τρία πράγματα.
Ουσιαστικός διάλογος, συνεννόηση και πατριωτικό πλαίσιο για κοινή δράση, όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που έχουν την πυξίδα τους στραμμένη στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Είμαστε όλοι Έλληνες και Ευρωπαίοι.
Γενικότερα, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να απολαμβάνει τα αγαθά της ανακούφισης από το τέλος του εκκωφαντικά αποτυχημένου Ευάγγελου Βενιζέλου και είναι στο χέρι της Φώφης Γεννηματά να επιχειρήσει μια τολμηρή ανακαίνιση της φυσιογνωμίας του κόμματος, επιχειρώντας να σώσει ό,τι πια μπορεί να σωθεί.