Ιθαγένεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε κάτι από Αριστερά και Ν.Δ-Ανεξάρτητοι Έλληνες κάτι από Ακροδεξιά

25.6.15


Το πρώτο σημαντικό βήμα, μετά τη δικαστική περιπέτεια του νόμου Ραγκούση, έγινε σήμερα για να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας των οποίων την ύπαρξη αρνείται εδώ και δεκαετίες η Πολιτεία.

Στη σχετική ψηφοφορία, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαίωσε τις υπερσυντηρητικές ρίζες της και ταυτίστηκε απόλυτα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, χωρίς για ακόμα μα φορά να τολμήσει κανένας κατά φαντασίαν «φιλελεύθερος» βουλευτής της να διαφοροποιηθεί.

Παραθέτω το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ. Επί συνόλου 267 ψηφισάντων υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 172 βουλευτές ενώ κατά 91.
Υπήρξαν και 4 «παρών» (του ΚΚΕ). Υπέρ του νομοσχεδίου το οποίο δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν εγγραφεί στο δημοτικό σχολείο με την προϋπόθεση ότι ο ένας τουλάχιστον γονιός έχει συμπληρώσει πενταετία νόμιμης διαμονής στην χώρα μας πριν την γέννηση του παιδιού, ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΠαΣοΚ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή.
Μοναδική έκπληξη της ψηφοφορίας ήταν η διαφοροποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Ζουράρι ο οποίος υπερψήφισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Να όμως και μια σημαντική διευκρίνιση από τον καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλο που εργάστηκε για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο:


Παρακολουθώ την ικανοποίηση, ανακούφιση, ανάταση - όπως θέλετε πέστε το - για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένε...
Posted by Dimitris Christopoulos on Thursday, June 25, 2015