Καμίνης: Τραγικό λάθος το δημοψήφισμα, διευκολύνει ακραίες φωνές σε Ελλάδα και Ευρώπη

28.6.15


Σαφή θέση υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας παίρνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ένας γνήσια ευρωπαϊστής πολιτικός, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα:
Ο λαός μας καλείται αιφνιδιαστικά, αναίτια και μέσα σε ελάχιστες ημέρες, να δεσμεύσει για τις επόμενες δεκαετίες το μέλλον της πατρίδας του, χωρίς να έχει διαφωτιστεί για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της επιλογής του. 
Η απόφαση αυτή αποτελεί τραγικό λάθος, καθώς διευκολύνει τις ακραίες δυνάμεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, που επιδιώκουν τη διεθνή απομόνωση της χώρας μας, με πρώτο σταθμό τη ρήξη των ιστορικών δεσμών της με τον φυσικό χώρο της, που είναι η Ευρώπη. Οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Το πραγματικό διακύβευμα είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η δημοκρατία και η κοινωνική ειρήνη.
Ελπίζω πως όλοι οι υπεύθυνοι θεσμικοί παράγοντες θα εκτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα πράξουν αναλόγως. Κανείς μας δεν δικαιούται να αποστεί του δημόσιου ρόλου του και της οφειλής του έναντι των πολιτών αλλά και της ιστορίας.