Ο Τσίπρας εκτίμησε στη Βουλή ότι η Αντιπολίτευση ίσως τον ζηλεύει επειδή αντιστέκεται

28.6.15


Δεν θα ήθελα να σχολιάσω πάρα πολλά για τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, η ανάλυση ενός τόσου διχαστικού λόγου ίσως μόνο κακό μπορεί να κάνει στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Θέλω να απομονώσω μονάχα ένα απόσπασμα από τα όσα είπε, το οποίο και θεωρώ ενδεικτικό της ψυχοσύνθεσης του, τουλάχιστον σε αυτή την ταραγμένη περίοδο:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επαναλαμβάνω ότι τώρα δεν είναι η ώρα της στείρας μικροκομματικής αντιδικίας, αν και κατανοώ ότι ίσως προκαλεί έκπληξη η στάση που κρατάμε. Είχατε προεξοφλήσει ότι θα παραδοθούμε. Είχατε και μια αντίφαση στην κριτική που μας κάνατε. Μια λέγατε ότι οδηγούμε τη χώρα στα βράχια, την άλλη όμως εναλλάσσατε την επιχειρηματολογία σας με το γεγονός ότι υπογράφουμε μνημόνια. Μας το λέγατε ξανά και ξανά. Ήσασταν βέβαιοι ότι θα το κάνουμε. Ίσως να υπάρχει και ένας μικρός φθόνος βαθιά μέσα σε κάποιους, διότι κάνουμε αυτό που δεν τολμήσατε, αν και θα θέλατε ίσως να κάνετε εσείς, να αντισταθείτε!
Δεν ξέρω αν έχει ακριβώς αντιληφθεί τι είδους χάος έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες αλλά όπως και να έχει, θα τον συμβούλευα να χαμηλώσει λίγο τους τόνους και αν αρχίσει να εξετάζει και το ενδεχόμενο να μην είναι ο νέος Τσε Γκεβάρα. Η τόση αυταρέσκεια δεν θα τον οδηγήσει πολύ μακριά.

Εξάλλου, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ουδείς συνάδελφος του τον ζηλεύει αυτή την περίοδο...