Μεταναστευτικό: Η εκκωφαντική αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα λόγια ενός αξιωματούχου του ΟΗΕ

19.8.15


Θα περίμενε κανείς ότι μια αυτοαποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση θα τα κατάφερνε στοιχειωδώς καλύτερα από τους προηγούμενους στο φλέγον πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Δυστυχώς, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο καθώς βρέθηκαν να χαράζουν μεταναστευτική πολιτική μια αριστερή θεωρητικός χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα (Τασία Χριστοδουλοπούλου) και ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης (δεν χρειάζονται συστάσεις).

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της Ημερησίας:
«Ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα των Ιούλιο, 50.242, από ότι όλο το προηγούμενο έτος», τόνισε ο Γουίλιαμ Σπρίντλερ της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη.
«Εάν η ελληνική κεντρική διοίκηση επιδείξει ηγεσία και όραμα και τοποθετήσει κάποιον που θα οργάνωνε την αντίδραση (σ.τ.σ. στο κύμα αφίξεων), τότε εμείς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα ήμασταν έτοιμοι να έρθουμε να βοηθήσουμε», τόνισε ο ίδιος. «Είναι δύσκολο για εμάς να έρθουμε και να εργαστούμε επί τόπου εάν δεν υπάρχει κάποιος επικεφαλής», όπως διευκρίνισε.
Οπως εκτίμησε επίσης ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Τζόελ Μίλμαν, «θέλουμε να επισημάνουμε ότι απομένουν ακόμη 135 ημέρες για αυτό το έτος. Περιμένουμε ότι ο συνολικός αριθμός των αφίξεων θα ξεπεράσει τις 300.000».