Η κυβέρνηση που ομολόγησε ότι ενθαρρύνει την παράνομη μετάβαση μεταναστών σε γειτονικές χώρες!

20.8.15


Χθες το πρωί, οι Έλληνες πολίτες ενημερώθηκαν ότι το καταστροφικό δίδυμο Φλαμπουράρης-Χριστοδουλοπούλου είχαν τη φαεινή ιδέα να στείλουν το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες από την Κω στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί με λεωφορεία θα τους μετέφεραν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Πριν από μερικές μέρες, σημείωσα στην Athens Voice:
Ως προς τις εξερχόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων, η Τουρκία φυλάσσει τα σύνορα της το ίδιο χαλαρά με την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Ιταλία, εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι οι μετανάστες φτάνουν στην ΠΓΔΜ, στη Σερβία και στην Ουγγαρία με διαστημόπλοια.
Με την αναφορά αυτή ήθελα να θέσω τη σχετική συζήτηση σε μια ρεαλιστική βάση ως προς τις ευθύνες της Τουρκίας, υπονοώντας ότι καλώς ή κακώς η κάθε χώρα επιχειρεί να αποτινάξει με κάθε τρόπο το βάρος.

Δεν περίμενα όμως ποτέ ότι θα υπήρχε μια ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν θα έδειχνε τη στοιχειώδη ευφυΐα να μην...ομολογήσει ότι στέλνει όσους μετανάστες και πρόσφυγες μπορεί στην υπόλοιπη Ευρώπη μέσω της ΠΓΔΜ! Δεν περίμενα ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε την ώρα που τα μάτια εκατοντάδων ξένων δημοσιογράφων είναι στραμμένα στην Ελλάδα!

Τελικά, φαίνεται ότι κάποια στιγμή μέσα στη μέρα κάποιος τους ενημέρωσε ότι η Ελλάδα θα καταλήξει διεθνώς υπόλογη για μια τόσο συνειδητά παράνομη επιλογή της και το καράβι άλλαξε πορεία και γύρισε στον Πειραιά, αποδεικνύοντας ότι τη χώρα κυβερνούν και πάλι ανίκανοι και επικίνδυνοι άνθρωποι.

Όλο αυτό το κυβερνητικό χάος είναι αληθινά σοκαριστικό, ούτε ο χειρότερος εχθρός της Αριστεράς δεν θα μπορούσε ποτέ να το περιμένει.