Αλέξη, τα χαμόγελα πιάνουν μόνο με εμάς, οι έξω θέλουν συγκεκριμένα λόγια (video)

28.9.15


Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες την τύχη και την ευκαιρία να είναι το κεντρικό πρόσωπο μιας εκδήλωσης του ιδρύματος Clinton κατά τη διάρκεια της οποίας κλήθηκε να απαντήσει ζωντανά σε ερωτήσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν επιεικώς απαράδεκτη κι όχι μόνο επειδή διαχρονικά δεν τα καταφέρνει καλά στα αγγλικά. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν αρκετοί ηγέτες που δεν μπορούν να εκφραστούν καλά εκτός της μητρικής γλώσσας τους αλλά τουλάχιστον φροντίζουν να παρουσιαστούν σε τέτοιες εκδηλώσεις «διαβασμένοι», στο ύψος των περιστάσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι δεν έκανε ούτε αυτό.

Οι απαιτήσεις ενός διεθνούς ακροατηρίου είναι εντελώς διαφορετικές κι εκεί τα κολπάκια τύπου «κάνε τον ωραίο γιατί έχουν βαρεθεί τους παλιούς» δεν πιάνουν. Στο παρακάτω video, αν και αποτελεί μια κάπως μεροληπτική συρραφή των χειρότερων στιγμών του Έλληνα πρωθυπουργού, μπορείτε να καταλάβετε πολλά:


Αν επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, θα πάρει ποτέ τα χρήματα πίσω;Η αντίδραση του Τσίπρα όταν ο Κλίντον αναφέρει ότι άκουσε για κάποια επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα ή όταν των ρωτά αν κάποιος επενδυτής στην Ελλάδα θα πάρει ποτέ τα χρήματα του πίσω
Posted by Υπουργός Γονιμότητας on Sunday, September 27, 2015