Pre-game show: Τσίπρας έναντιον Μεϊμαράκη με θύματα Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Λαϊκή Ενότητα

14.9.15


Λίγες ώρες μόνο απομένουν από την κομβική τηλεμαχία Τσίπρα-Μεϊμαράκη και διάφοροι οιωνοί προμηνύουν σκληρή σύγκρουση μεταξύ των δυο ανδρών, μιας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει κριθεί.

Εκ των πραγμάτων, το ερώτημα δεν είναι ποιος θα κερδίσει το debate αλλά ποιος θα κερδίσει περισσότερο μιας και η διαδικασία θα ευνοήσει έτσι κι αλλιώς τη συσπείρωση των δυο πρώτων κομμάτων.

Λογικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να απευθυνθεί σε εκείνους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προς το παρόν επιλέγουν είτε την αποχή είτε τη Λαϊκή Ενότητα, παίζοντας το χαρτί του «εσείς θα φταίτε αν επιστρέψει η Δεξιά». Το μήνυμα αυτό θα αγγίξει και ένα κομμάτι του ακροατηρίου του Ποταμιού.

Από την άλλη, ο Μεϊμαράκης θα προσπαθήσει να επαναπατρίσει δεξιούς ψηφοφόρους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κυρίως στους Ανεξάρτητος Έλληνες και δευτερευόντως στη Χρυσή Αυγή, αποδομώντας προσωπικά τον Πάνο Καμμένο. Ο βασικός στόχος του όμως θα είναι να περιγράψει την ψήφο στο Ποτάμι ως «χαμένη ψήφο», κάτι που δημοσκοπικά καταγράφεται ως τάση με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη να υποχωρεί σημαντικά.

Κατά τα λοιπά, πολύ δύσκολα θα επιβιώσει από τη σημερινή νύχτα το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας καθώς οι τόνοι μεταξύ των δυο ανδρών λογικά θα ανέβουν αρκετά.