Σημαντική πρωτοβουλία από τον Αθήνα 9,84: 15λεπτο δελτίο ειδήσεων στα αραβικά για τους πρόσφυγες

14.9.15


Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας που από σήμερα ξεκινά τη μετάδοση δελτίου ειδήσεων στα αραβικά για την καλύτερη ενημέρωση των προσφύγων και των μεταναστών που διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στην πρωτεύουσα.

Παραθετώ το σχετικό σημείωμα της διευθύντριας του σταθμού Νόνης Καραγιάννη στο Facebook:
Από σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο Αθήνα 9.84, σταθερά προσηλωμένος στον "αέρα" των ανοικτών συνόρων και με στόχο να συμβάλλει στην υποστήριξη και την υπεύθυνη ενημέρωση των προσφύγων, που φτάνουν στη χώρα μας, μεταδίδει καθημερινά στις 9 το βράδυ δεκαπεντάλεπτο δελτίο ειδήσων στα αραβικά(θα αναμεταδίδεται απο την συχνότητα του σταθμού κάθε πρωί στις 6).
Το δελτίο περιλαμβάνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τα κέντρα φιλοξενίας, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις ανακοινώσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές καθώς και ειδήσεις και πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες υποδοχής σε όλη την Ευρώπη.
Στην ιστοσελίδα του σταθμού www.athina984.gr , δημιουργείται από σήμερα ειδικό ένθετο στα αραβικά για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των προσφύγων με όλες τις χρηστικές πληροφορίες. Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας μεγάλης πρωτοβου λίας του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας με σειρά δράσεων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.