Ταξικό και απαράδεκτο μέτρο η καθιέρωση της «εθελοντικής» εργασίας των εκπαιδευτικών

12.10.15


Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Μια αυτοαποκαλούμενη αριστερή κυβέρνηση σκοπεύει να καθιερώσει την εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών στα προγράμματα της ενισχυτικής διδασκαλίας, κάτι που καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε καν να διανοηθεί.

Μιλώντας χθες στο ΒΗΜΑ, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε:
Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας όμως είναι ένα νομοσχέδιο για την ενισχυτική διδασκαλία που επανέρχεται από εφέτος στα σχολεία. Έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις. Θα λειτουργήσει δε αυτό και ως στοιχείο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, καθώς προσβλέπουμε στην εθελοντική βοήθειά τους. Γιατί λοιπόν όταν ένας εκπαιδευτικός προσφέρει δύο ώρες εθελοντικής εργασίας για τη διδακτική στήριξη των μαθητών να μην προσμετρείται αυτό ως κριτήριο στην αξιολόγησή του;
Δεν χρειάζεται κανείς να κοιμάται και να ξυπνάει με τα κείμενα του Μαρξ και του Λένιν για να γνωρίζει ότι εθελοντική εργασία μπορούν να προσφέρουν μονάχα όσοι εκπαιδευτικοί έχουν την πολυτέλεια να μην χρειάζονται μια δεύτερη δουλειά ή δεν έχουν ιδιαίτερες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Το μέτρο θα αποτελέσει ένα φοβερά κακό προηγούμενο και θα «ξεπλύνει» παρόμοιες απαράδεκτες πρακτικές των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα. Όταν εργάζεσαι, πρέπει να πληρώνεσαι. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτόν τον κανόνα, θα αποδειχθεί σύντομα καταστροφική.

Η πλάκα είναι ότι το μέτρο νομοθετείται από κάποιον που κάποτε ρωτούσε με θράσος ένα πολίτη «τι φοβάσαι; μην χάσεις τα 300 ευρώ;».


Δεν μας νοιάζει ο μισθός σου, φίλε του ιδιωτικού τομέα
Posted by Ομάδα Αλήθειας on Tuesday, May 26, 2015