Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή κατακεραύνωναν τo ενδεχόμενο εθελοντικής εργασίας των εκπαιδευτικών

12.10.15


Το Νοέμβριο του 2014, είχε κυκλοφορήσει η φήμη περί καθιερώσης της εθελοντικής εργασίας εκπαιδευτικών με τον τότε υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να μην προχωρά τελικά σε ένα τέτοιο μέτρο δηλώνοντας ότι «η έννοια του εθελοντή σε έναν χώρο αμειβόμενης εργασίας ηχεί παράδοξα».

Αυτό που δεν τόλμησαν οι κυβερνήσεις των...προδοτών/δοσιλόγων/μνημονιακών σκουληκιών, το προχωρά περήφανα η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της Αριστεράς, με τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να υπερασπίζεται το μέτρο.

Αντί άλλων σχολίων, παραθέτω ένα απόσπασμα από ρεπορτάζ της Αυγής με τίτλο «Επιμένει στις "σκέψεις" για... "εθελοντική εργασία" το υπουργείο Παιδείας» από τις 9 Νοεμβρίου του 2014:
Το σκηνικό που διαμορφώνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τα τελευταία 24ωρα ξεπερνά κάθε φαντασία, τονίζει ο Τ. Κουράκης, βουλευτής και συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση του υπουργού, τονίζει, δεν αποτελεί μόνο σκέψη, αλλά συγκεκριμένη κατεύθυνση της κυβέρνησης. Η μέχρι στιγμής μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση οργανώνεται για να γίνει χόμπι.
Στους εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων ο υπουργός Παιδείας θέλει να προσθέσει άλλη μία, τη «νεκρή» ταχύτητα. Αυτή των απλήρωτων εκπαιδευτικών που θα δουλεύουν και θα αμείβονται με υποσχέσεις και μόνο. Είναι άγνωστο σε ποιους εκπαιδευτικούς αναφέρεται ο κ. Λοβέρδος. Ίσως σε κάποιους που θα σιτίζονται από το οικογενειακό τους εισόδημα, ενώ θα δουλεύουν χωρίς αμοιβή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι, στοχεύοντας πάντα στη μόνιμη εργασία για όλες και όλους, θα καταργήσει κάθε αντεργατική διάταξη και δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε προϋπηρεσία εθελοντικού χαρακτήρα και αν θεσμοθετήσει ο κ. Λοβέρδος.

Τώρα νομοθετούν όλα όσα κατήγγειλαν. Τώρα όμως είναι για το...καλό μας. Με αξιοπρέπεια.