Δεν έχω σπίτι, ας αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ, δεν έχω αυτοκίνητο, ας αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας *

31.10.15


Διαβάζω ότι διατηρείται για ακόμα μια χρονιά ο φόρος «ΕΝΦΙΑ» στην ακίνητη περιουσία αλλά εμένα δεν με νοιάζει. Δεν έχω ακίνητα.

Ας αυξηθεί. Εγώ ζω στο νοίκι. Αν έχεις σπίτι, σημαίνει ότι κάτι έχεις στην άκρη, έχεις κάνει τα κουμάντα σου, δεν πεινάς κιόλας. Να σας πω και κάτι; Για να έχεις σπίτι, μπορεί να τα έχεις βρεις και έτοιμα, οπότε να πληρώσεις κύριε, γιατί να πληρώσω εγώ που στο τέλος του μήνα δεν έχω να φάω;

Διαβάζω επίσης ότι θα αυξηθούν πάρα πολύ τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. Δεν έχω αυτοκίνητο, δεν με νοιάζει. Ας αυξηθούν. Εγώ δεν έχω λεφτά και το πούλησα το αυτοκίνητο στην αρχή της κρίσης. Για να το έχουν κρατήσει κάποιοι ακόμα, σημαίνει ότι κάτι έχουν στην άκρη, έχουν κάνει τα κουμάντα τους, δεν πεινάνε κιόλας. Να σας πω και κάτι; Γιατί να πάρεις το αυτοκίνητο όταν υπάρχουν ΜΜΜ; Που τα βρίσκεις τα λεφτά για βενζίνη όταν εγώ στο τέλος του μήνα δεν έχω να αγοράσω ένα απλό εισιτήριο;

--

*Αν έχεις εξοργιστεί με τις πρώτες τρεις παραγράφους αυτού του κειμένου, έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτε πλούσιος είναι όποιος έχει ένα σπίτι, ούτε εκείνος που πηγαίνει κάθε πρωί με το αυτοκίνητο στη δουλειά του.

Το κείμενο αυτό φιλοδοξεί λίγο να σε ταρακουνήσει για όταν είπες «τι με νοιάζει που έκλεισαν οι τράπεζες; δεν έχω καταθέσεις», «τι με νοιάζει που αυξήθηκε η φορολογία στις επιχειρήσεις; εγώ είμαι υπάλληλος», «τι με νοιάζει που μπήκε ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία; εγώ στέλνω το παιδί μου στο δημόσιο».

Γενικά, καλό θα ήταν όλοι μας να πάψουμε να στοχεύουμε στο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Οι άδικοι φόροι είναι πάντα άδικοι, ανεξάρτητα αν έχεις ή δεν έχεις να τους πληρώσεις.