Η κυβέρνηση διορθώνει την...κυβέρνηση για να αποφευχθεί το φιάσκο της επιστροφής των επίορκων

6.10.15


Τόπο φαίνεται ότι έπιασαν οι χιλιάδες διαμαρτυρίες πολιτικών και ειδικών σχετικά με την πρωτοβουλία Κατρούγκαλου υπέρ των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση τρέχει τώρα να μαζέψει τα σπασμένα.

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της Εύας Καραμανώλη στην Καθημερινή:
Στον απόηχο της «αιχμηρής» παραίνεσης του πρωθυπουργού, ο οποίος αποδοκίμασε τις επιπτώσεις από τον νόμο Κατρούγκαλου, από κοινού με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας (σ.σ. θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση), η οποία θα προβλέπει ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν παραπεμφθεί αμετακλήτως από τη Δικαιοσύνη σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις θα τίθενται σε μόνιμη αργία μέχρι να εκδικασθούν οι υποθέσεις τους από δικαστήριο. 
Όπως διευκρίνισε ο κ. Βερναρδάκης, σε περίπτωση αθώωσής τους από τα ποινικά δικαστήρια θα επανέρχονται στις θέσεις τους. Τα αδικήματα για τα οποία θα εφαρμόζεται η αυτοδίκαιη αργία είναι αυτά της υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, απιστίας, δωροδοκίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς και όλων των αδικημάτων που αφορούν γενετήσια προσβολή ή εκμετάλλευση.
Τώρα, τι πρέπει να πούμε ως πολίτες; Να συγχαρούμε την κυβέρνηση ότι κάνει το αυτονόητο κόντρα στις δικές της πρωτοβουλίες;