Υψηλοί τόνοι από Κοντονή κατά της διαφθοράς στον επαγγελματικό αθλητισμό (video)

6.10.15


Με αρκετά έντονο ύφος αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στην εφαρμογή του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, τονίζοντας πως η νέα κυβέρνηση «ούτε εκβιάζεται ούτε χρηματίζεται, ούτε φοβάται».

Στην αρχή της ομιλίας του, μάλιστα, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για πελατειακό κράτος, για διαπλοκή με μεγάλα οικονομικά και παραγοντικά συμφέροντα, τα οποία εμπόδισαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο να εφαρμόσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο τα τελευταία 10 χρόνια. Ο υφυπουργός Αθλητισμού συνέχισε λέγοντας πως η αγορά αυτού του συστήματος κόστισε 14 εκατομμύρια ευρώ και δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Στη συνέχεια ο κ. Κοντονής έκανε πιο έντονη επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις λέγοντας:

«Γιατί υπήρχαν ΠΑΕ που είχαν να καταθέσουν εγγυητική επιστολή επί έτη πολλά, και βρεθήκανε προ εκπλήξεως με αυτή την πιστή τήρηση του νόμου για πρώτη φορά.

«Αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα η ρύθμιση των χρεών έναντι των διοικήσεων των εθνικών σταδίων. Και σας ρωτάμε, γιατί επί τόσα χρόνια ΠΑΕ έκαναν χρήση της εθνικής περιουσίας των σταδίων και δεν πλήρωναν τα νόμιμα, όχι όλες, πάρα πολλές όμως.

«Γιατί βρήκαμε χρέη στο ΟΑΚΑ 13 εκατομμύρια ευρώ και στο ΣΕΦ 4 εκατομμύρια ευρώ; Γιατί; Ήταν χρήματα προσωπικά των διοικήσεων ή ήταν χρήματα του ελληνικού λαού που δεν εισέπρατταν οι διοικήσεις των σταδίων κατόπιν πολιτικών εντολών που ελάμβαναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας».

Όσον αφορά τους τακτικούς δικαστές στο ποδόσφαιρο, είπε πως το θέμα λύνεται μετά από συνεννόηση με την ΕΠΟ.

Αναφερόμενος στη διαφθορά στον χώρο του ποδοσφαίρου ο Σταύρος Κοντονής είπε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά έχουμε την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων και της παρέμβασης του κράτους και της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα με διοικητικά πρόστιμα τα οποία ήδη έχουν επιβληθεί σε ορισμένες ΠΑΕ και ΚΑΕ στα πλαίσια της αυτοδιοικητικής λειτουργίας των ομοσπονδιών, μη αναγνωρίζοντας όπως έκανε ο νόμος, το καθεστώς της αυτονομίας δηλαδή της ασυδοσίας και του μη ελέγχου. Πρώτη φορά κύριοι συνάδελφοι, πρώτη φορά και πρώτη φορά αριστερά».

Πηγή: Sdna.gr


Από λόγια έχουμε χορτάσει. Ώρα για πράξεις. Η κυβέρνηση που θα καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις εγκληματικές οργανώσεις θα μείνει με χρυσά γράμματα στην Ιστορία.