Ηχηρή παραίτηση από το Ποτάμι με σκληρές εκφράσεις για την αποτυχία του κόμματος

15.10.15


Την παραίτηση του από το Ποτάμι ανακοίνωσε σήμερα ο Ιάκωβος Θεοδώσης, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και μέλος όλων των οργάνων του (Επιτροπή Δεοντολογίας, Πανελλήνια Επιτροπή, Οικονομική Επιτροπή).

Η ανακοίνωση του είναι ιδιαίτερη σκληρή και δείχνει μια σαφή τάση αποσύνθεσης του προσωπικού εγχειρήματος του Σταύρου Θεοδωράκη:
Αρχικά το νερό θόλωσε και το όραμα ξεθώριασε, γιατί λιγόστευαν οι πηγές και πλήθαιναν οι πληγές…! Το φανερό έλλειμμα δημοκρατικών διαδικασιών, διχάζει και απογοητεύει.
Στη συνέχεια χάθηκε η επαφή με τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε. Οι εθελοντές, των οποίων την αγωνία δεν ένοιωσε... απογοητεύτηκαν, όπως και οι φίλοι του!
Το μήνυμα του ήταν μπερδεμένο και ασαφές, καθώς επίσης και οι θέσεις του στα μεγάλα Εθνικά θέματα, παραβιάζοντας τις Εθνικές κόκκινες γραμμές, όπως στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Το Ποτάμι που ακούει, λέγαμε... αλλά νομίζαμε ότι ακούει! Ουσιαστικά ποτέ δεν μας άκουσε, είχε ευήκοα ώτα, μόνο για τον αυλόγυρο! Παραιτούμαι από την Επιτροπή Δεοντολογίας, την Πανελλήνια Επιτροπή, και την Οικονομική Επιτροπή που ήμουν μέλος κι αποχωρώ από "Το Ποτάμι". Δεν είμαι ο πρώτος αλλά σίγουρα δεν θα είμαι ο τελευταίος.
Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά! Μέχρι εδώ ήταν το κοινό μας ταξίδι σύντροφοι.
Η προσπάθεια που έκανα δεν θα αφήσω να χαθεί! Επειδή οι στιγμές που περνάει η Ελλάδα μας είναι δύσκολες, θα είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για ένα καλύτερο αύριο της Πατρίδας και του λαού μας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σχετικό σχόλιο του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα στο Facebook, ο οποίος πολύ νωρίς κατάλαβε τι είδους προσπάθεια είναι το Ποτάμι, γι'αυτό και διαγράφηκε:

Πριν επτά μήνες με πήρε τηλέφωνο ο Ιάκωβος Θεοδόσης, συντονιστής στην Έδεσσα στο Ποτάμι και μέλος στην Πανελλήνια Επιτροπή. Μου είπε ότι νοιώθει άσχημα για ό,τι συνέβη με τη διαγραφή μου στο Ποτάμι και ένοιωθε άβολα γιατί ήθελε να μου ζητήσει να βοηθήσω τους τοπικούς παραγωγούς κερασιών επειδή είχαμε πάει εκεί στις Ευρωεκλογές. Ένοιωθε όμως άσχημα επειδή με διέγραψαν. Του είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και θα βοηθήσω όπως είχα υποσχεθεί τότε. Με ρώτησε πόσο θα κόστιζε όλο αυτό για όλους τους παραγωγούς. Τους απάντησα τσάμπα. Τσάμπα μου λέει; Ναι Ιάκωβε τσάμπα του λέω. Η συνέπεια δεν έχει τιμή. 

Πριν ένα μήνα είχαμε μιλήσει για τα κεράσια πάλι και επειδή ήταν πρόεδρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας τώρα, τον παρακαλεσα να μου στείλει να δω , έτσι από ενδιαφέρον, τον φάκελο με τα περίφημα παραπτώματα που υπέπεσα και με διέγραψαν, μιας και ποτέ δεν ειδοποιήθηκα για κάτι. Μου είπε ότι ο φάκελος μου έχει εξαφανισθεί. Σήμερα έστειλε αυτό το μήνυμα. Ιάκωβε καλή τύχη....