Εθνική ξεφτίλα ο προπηλακισμός των αξιολογητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

4.11.15


Με φρούτα και απειλές έγιναν δεκτοί οι πέντε διακεκριμένοι εξωτερικοί αξιολογητές στη Νομική Σχολή και στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποχώρησαν, αρνούμενοι να υποστούν νέο εξευτελισμό στη Φιλοσοφική Σχολή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Τα λόγια είναι περιττά. Δεν βάζουμε μυαλό με τίποτα και μονάχα «παράγουμε» συνεχώς νέους εχθρούς για να τους χρεώσουμε τα χάλια μας. Αν είναι μια φορά ντροπή ο προπηλακισμός, είναι ακόμα χειρότερο το ότι ουδείς πρόκειται να τιμωρηθεί.

Ακόμα καλύτερα τα γράφει ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Γιώργος Παγουλάτος στο Facebook:
Το δημόσιο πανεπιστήμιο θα έπρεπε να είναι έμβλημα μιας σοβαρής αριστεράς, που θα έπρεπε να δίνει μάχες για την αξιολόγηση, την εξωστρέφεια την ποιοτική αναβάθμισή του. Μόνο έτσι γίνεται η δημόσια εκπαίδευση μηχανή ευκαιριών και κοινωνικής κινητικότητας για τους οικονομικά αδύναμους, μοχλός για την προοδευτική ανάπτυξη της χώρας.
Ήρθαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από το εξωτερικό, αφιέρωσαν χρόνο αφιλοκερδώς, για να βοηθήσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και την πατρίδα τους. Τα γκρουπούσκουλα της αριστεράς τους έδιωξαν με ύβρεις, φρούτα και λαχανικά. Αυτό είναι το επίπεδο του φοιτητικού ακτιβισμού και αυτή είναι η κατάντια του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.
Αυτοί οι ανόητοι νομίζουν ότι κάτι κατάφεραν. Τα πτυχία τους μετατρέπουν σε παλιόχαρτα, τα προσόντα και τη γενιά τους βυθίζουν στην απαξίωση, τη χώρα όλο και βαθύτερα στην αποτυχία.