Πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας οποιαδήποτε αναβολή (συναινετικών) αποφάσεων για το Ασφαλιστικό

1.12.15

Photo credit
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Παραπολιτική υπήρξε μια από τις ελάχιστες φωνές που με θάρρος και συνέπεια υποστήριξε την ανάγκη μιας γενναίας μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος.

Κάθε τόσο, παρουσιάζαμε ξανά και ξανά την «άλυτη μαθηματική εξίσωση εργαζόμενων-ανέργων-συνταξιούχων της χώρας», τονίζοντας ότι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας κι όχι το δημόσιο χρέος.

Οι ευθύνες της υπόλοιπης Ευρώπης για την καθυστέρηση λήψης σχετικών αποφάσεων είναι πολύ μεγάλες, γι' αυτό και αυτή τη φορά οι Βρυξέλλες ορθώς δεν θα κάνουν πίσω. Δεν θα ανεχθούν καμία άλλη αναβολή, δεν θα χαϊδέψουν ακόμα μια κυβέρνηση στη λογική του «ασ'το για αργότερα». Αν δεν βρεθεί μια μεσοπρόθεσμη λύση για το Ασφαλιστικό, καμία απόφαση για τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους δεν πρόκειται να ληφθεί. Δεν θα πετάξουν άλλα λεφτά στη «μαύρη τρύπα» της Ελλάδας.

Οι αποφάσεις θα είναι δύσκολες και η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων είναι αναγκαία και θα πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξαρτήτων Ελλήνων να την επιδιώξει με σοβαρότητα κι όχι με υστερικές κραυγές. Το σχετικό άρθρο του Γιώργου Παγουλάτου με βρίσκει σύμφωνο. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει σοβαρές προτάσεις και η Αντιπολίτευση να διατυπώσει πειστικά τις όποιες ενστάσεις της. Όλοι γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα η βόμβα του Ασφαλιστικού θα σκάσει, γι' αυτό και το κρίσιμο δεν είναι σε ποιου τα χέρια θα συμβεί.