Η Aegean δέχθηκε να κατεβάσει δυο Παλαιστίνιους από πτήση της μετά από απαίτηση Ισραηλινών επιβατών!

6.1.16


Στην αρχή έμοιαζε με μια ακόμα από τις πολλές φήμες που σαρώνουν το Διαδίκτυο και ουδέποτε επιβεβαιώνονται. Πριν από λίγο όμως, η ίδια η Aegean με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες.

Κηφισιά, 5 Ιανουαρίου 2016 – Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων η AEGEAN ενημερώνει ότι στην προγραμματισμένη πτήση Α3 928 από Αθήνα προς Τελ Αβίβ, στις 3 Ιανουαρίου 2016, εκφράστηκε από αριθμό Ισραηλινών επιβατών ανησυχία και έντονη διαμαρτυρία για δύο Ισραηλινούς συνεπιβάτες τους. Η εταιρεία προέβη σε επιπλέον έλεγχο με την παρουσία και συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν εντοπίστηκε κάποιο ζήτημα.
Πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, το οποίο έληξε σύντομα χάρη στη συνεργασία και τη συναινετική διάθεση των δύο επιβατών, στους οποίους προσφέρθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν με επόμενη πτήση, τα έξοδα της οποίας μαζί με τη διαμονή καλύφθηκαν από την εταιρεία.
Η AEGEAN λυπάται για το δυσάρεστο περιστατικό που δεν εκφράζει την εταιρεία και ευχαριστεί τους δύο Ισραηλινούς επιβάτες για την κατανόηση και συνεργασία τους.
Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δυο Ισραηλινοί που κατέβηκαν από την πτήση είναι παλαιστινιακής καταγωγής κι αυτό κρίθηκε αρκετό από τους επιβάτες τους για να θεωρηθούν...επικίνδυνοι. Φυσικά, έπρεπε να συμβεί ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή η εταιρεία να ζητήσει να απομακρυνθούν από το αεροσκάφος οι επιβάτες που δημιουργούσαν θέμα χωρίς λόγο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό αυτογκόλ από την Aegean, μια εταιρεία με σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να δεχθεί την παράλογη απαίτηση κάποιων επιβατών και ο ερασιτεχνισμός που επέδειξε το προσωπικό της είναι κάτι παραπάνω από πρωτοφανής.

Νομίζω ότι σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα οι αντιδράσεις θα ήταν πολλαπλάσιες, όπως και οι συνέπειες για την εταιρεία. Ανεπίτρεπτη συμπεριφορά και καταστροφική διαχείριση του θέματος. Όλα λάθος.