Τι απέγινε το πρόγραμμα Ήλιος του Υπουργείου Εργασίας;

16.2.16


Δεν είναι και πάρα πολλές οι σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στη Δημόσια Διοίκηση τα τελευταία χρόνια αλλά σίγουρα το πρόγραμμα Ήλιος του υπουργείου Εργασίας ήταν μια από αυτές.

Από τον Ιούνιο του 2013, κάθε μήνα το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε μια έκθεση με αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη του αριθμού των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, όπως και για το ύψος της μέσης σύνταξης, για τον αριθμό των συντάξεων ανά συνταξιούχο κ.τ.λ.

Προσωπικά, φρόντιζα πάντα να διαβάζω τις συγκεκριμένες εκθέσεις καθώς έχω εδώ και χρόνια κουραστεί να διαβάζω βαρύγδουπες αναλύσεις «ειδικών» στις οποίες δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα στοιχείο.

Εδώ και λίγο καιρό, έχω παρατηρήσει ότι το πρόγραμμα Ήλιος δεν λειτουργεί πια ή τουλάχιστον δεν ανανεώνεται τακτικά η ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο. Η τελευταία έκθεση που έχει αναρτηθεί είναι αυτή του Ιουλίου του 2015 κι από τότε...σιωπή.

Η απορία μου είναι ειλικρινής και καλοπροαίρετη: τι απέγινε το πρόγραμμα Ήλιος; Γιατί δεν έχουμε πρόσβαση στις εκθέσεις του;