Στέμμα, Δραχμή, Χρυσή Αυγή

13.4.16


Για λόγους ψυχικής υγείας, εδώ και κάποιο καιρό απέχω από τη ζωντανή παρακολούθηση των εκπομπών «Eνικός» του Νίκου Χατζηνικολάου κι απλώς παρακολουθώ στη συνέχεια κάποια αποσπάσματα στο Youtube λόγω επαγγελματικής διαστροφής.

Εκτιμώ ότι η προχθεσινή συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη αποτελεί μια από τις χειρότερες στιγμές της εκπομπής και συνολικά μια από τις πιο μαύρες στιγμές της ελληνικής δημοσιογραφίας στα χρόνια της κρίσης.

Από το πουθενά και χωρίς καμία δημοσιογραφική εισαγωγή, ένας περιθωριακός πολιτικός που απλώς μετονόμασε το αποτυχημένο κόμμα του απολαμβάνει άφθονο τηλεοπτικό χρόνο, τον οποίο και αξιοποιεί για να προμοτάρει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, για να εγκωμιάσει την πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και για να χαρακτηρίσει «καλό παιδί» το Νίκο Μιχαλολιάκο.

To ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος βρέθηκε από κατηγορούμενος για μίζες σε ρόλο εθνοσωτήρα, είναι κάτι που με ξεπερνά και με σοκάρει βαθύτατα. Επτά χρόνια κρίσης και σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Αν είναι να μας σώσει ο Καρατζαφέρης, ας πηδήξουμε στο γκρεμό μια ώρα αρχύτερα.