Τουλάχιστον ξέρουμε ότι θα κάνουν όσες κωλοτούμπες χρειαστεί για να κρατήσουν τις καρέκλες τους

27.4.16


Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά από το χθεσινό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων που οδήγησε στην αναβολή του Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης.

Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν το αίτημα του κ. Τσίπρα γινόταν δεκτό αλλά όπως και να έχει αυτό που κυρίως μετράει είναι ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα ξανά σε κάτι που μοιάζει με το τραγικό καλοκαίρι του 2015.

Τουλάχιστον πέρσι, μας κορόιδευαν με τις διάφορες αρλούμπες περί game theory κα κάποιοι είχαν πιστέψει ότι πράγματι άξιζε τον κόπο να φτάσουμε στα άκρα, γιατί κάτι πολύ καλό μπορούσε να προκύψει. Σήμερα; Ποιο είναι το καλό σενάριο για τη μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα; Ειλικρινά δεν βγάζω άκρη.

Δίχως ίχνος ειρωνείας, το μόνο αληθινά παρήγορο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί μας έχουν πολλάκις αποδείξει ότι αγαπούν τόσο πολύ τις καρέκλες τους, που έστω την τελευταία στιγμή, θα κάνουν όσες κωλοτούμπες χρειαστεί για να τις κρατήσουν. Κατά τα λοιπά, η κατάσταση είναι απελπιστική και το «ατύχημα» είναι πολύ κοντά.