Να γίνει τώρα ο «μνημονιακός» ανασχηματισμός Τσίπρα, να μην χαθεί το καλοκαίρι

17.5.16


Υπογράφοντας και μετέπειτα ψηφίζοντας τα πάντα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αύξησε σημαντικά το χρόνο ζωής της, ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα του περασμένου καλοκαιριού και ίσως για πρώτη φορά μοιάζει πρόθυμη να λειτουργήσει σταθεροποιητικά για την ελληνική οικονομία.

Όλα δείχνουν ότι η επόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ένας σχετικά μεγάλος ανασχηματισμός, με την είσοδο διαφόρων στελεχών που προέρχονται από το ευρύτερο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να έχουν μέχρι σήμερα ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζω ότι ο πρωθυπουργός θα κινηθεί είτε με την ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός Ιουνίου είτε θα δώσει στο σημερινό σχήμα προθεσμία μέχρι τον Σεπτέμβριο. Νομίζω ότι θα πρέπει να βιαστεί και να μην χάσει άλλο χρόνο. Εξάλλου, αρκετοί από τους τωρινούς υπουργούς έχουν ήδη αποδειχθεί τρομακτικά ανεπαρκείς στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να χαραμιστεί το καλοκαίρι για να μην χαλάσει ο πρωθυπουργός μερικές καρδιές στο εσωτερικό του κόμματος του. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο. Να μην χαθεί το μομέντουμ επιστροφής της χώρας σε μια κάποια κανονικότητα.