Μαριέττα Γιαννάκου: Η Ελλάδα χρειάζεται να δουλέψει σκληρά, θα αργήσει η ρύθμιση για το χρέος

9.10.16


Σημαντικό ρόλο σε μια πιθανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να έχει η Μαριέττα Γιαννάκου κι ως εκ τούτου οι πάντα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις της αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Μιλώντας στο Νίκο Αρμένη για το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπήρξε ιδιαίτερα ειλικρινής ως προς τις προοπτικές ελάφρυνσης του χρέους:
Ακούστε, πρέπει να γίνει κάτι για το χρέος, το οποίο είχαν υποσχεθεί και στην κυβέρνηση Σαμαρά από το 2012. Δεν βλέπω, όμως, να είναι οι διάφοροι πολιτικοί παράγοντες, στη Βόρεια Ευρώπη κυρίως, τόσο ένθερμοι οπαδοί. Διότι θεωρούν, και κυρίως οι βουλευτές όλων των πλευρών σε πολλές χώρες, ότι έχουν ήδη δοθεί πολλά στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθούν περισσότερα. Επίσης, ακούω ορισμένους να υπαινίσσονται να γίνει κάτι για το χρέος, αλλά η Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Βέβαια, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα πολλαπλασιαστεί το ίδιο το χρέος της. Νομίζω ότι θα αργήσει αυτό για το χρέος. Μακάρι να γίνει νωρίτερα, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα αργήσει και δεν θα είναι κάτι πολύ ισχυρό. Θα είναι μια ακόμη μείωση των επιτοκίων, τα οποία είναι ήδη χαμηλά και θα είναι και μια επιμήκυνση των αποδόσεων. 'Αρα, η Ελλάδα χρειάζεται να δουλέψει, διότι πρέπει τεράστια ποσά να μπορεί να εκταμιεύει για τους τόκους, για την αποπληρωμή δηλαδή.
Νομίζω ότι έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα κι ελπίζω η Ν.Δ να μην μπει αργότερα στον πειρασμό να υποσχεθεί κάτι μεγαλύτερο.