Η σαπουνόπερα «συγκρότηση ΕΣΡ» επιβεβαίωσε τη μεγάλη απόσταση κομμάτων-κοινωνίας

13.11.16


Την προηγούμενη εβδομάδα, η ένταση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ήταν τόσο έντονη που ο Βύρων Πολύδωρας συζητούσε για τον Χριστοφοράκο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρούσε (ξανά)  να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ.

Ξαφνικά, αυτή την εβδομάδα τα κόμματα τα βρήκαν μεταξύ τους, το ΕΣΡ συγκροτήθηκε, οι δρομολογούμενες αλλαγές στο νόμο Παππά έφυγαν από τα πρωτοσέλιδα, οι κραυγές κατά της διαπλοκής μειώθηκαν και γενικά όλα καλά.

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι ήταν ήταν αυτό που άλλαξε, τι ήταν αυτό που έκανε τόσο γρήγορα τους «ψεύτες» να τα βρουν με τους «κλέφτες». Επειδή τα χρόνια της αθωότητας έχουν περάσει, εκτιμώ ότι κυρίως τα βρήκαν παλιοί και νέοι καναλάρχες κι έτσι στη συνέχεια έδωσαν το σήμα στους συνομιλητές τους στον πολιτικό κόσμο ότι δεν υπάρχει λόγος για άλλες εντάσεις, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Αν κάτι μένει από όλη αυτή τη σύγκρουση είναι το ότι η απόσταση μεταξύ πολιτικού κόσμου και πολιτών έχει μεγαλώσει. Εκτιμώ ότι για τους περισσότερους πολίτες ήταν από παράδοξο μέχρι φοβερά ύποπτο το πόσο το κάθε κόμμα ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα, το πόσο τόσοι βουλευτές στα τηλεοπτικά παράθυρα αγχώνονταν για τα συμφέροντα είτε των υπερθεματιστών είτε των τωρινών καναλαρχών.

Είναι κάπως τρομακτικό να διαπιστώνει κανείς ότι μετά από 7 χρόνια κρίσης που κατάπιε τόσα κόμματα και τόσους πρωθυπουργούς, τα κόμματα εξακολουθούν να ασκούν πολιτική με όρους τους «να βγει η εβδομάδα και βλέπουμε» και αρνούνται να ασχοληθούν λίγο πιο σοβαρά και συγκροτημένα με τα μεγάλη προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Και η παραίτηση των πολιτών μεγαλώνει...