Οι πολιτικοί νάνοι κρατούν ξανά όμηρο την Ελλάδα

21.3.17


Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς όλο αυτό που ζούμε τους τελευταίους μήνες με τη διαρκή αναβολή της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η οποία καταστρέφει και τα τελευταία ζωντανά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας.

Για ακόμα μια φορά, ακόμα μια ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για το εθνικό καλό, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα της τη βραχυπρόθεσμη επιβίωση του κομματικού μηχανισμού που τη στηρίζει.

Για ακόμα μια φορά, η μόνη πραγματική διαπραγμάτευση που διεξάγεται είναι εκείνη της κυβέρνησης με τις διάφορες ψυχές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να κερδίσει κάτι από όλο αυτό το χάος ο μέσος Έλληνας πολίτης.

Η τραπεζική πίστη κλονίζεται ξανά, η ανάπτυξη...αναβάλλεται, οι προσφυγικές ροές φουντώνουν, ο Ερντογάν γίνεται όλο και πιο ανεξέλεγκτος και η δήθεν πατριωτική κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» προτιμά να διαχειριστεί την κρίση πολιτικής ταυτότητας του Τσακαλώτου και τις εμμονές του Φίλη.

Σαν να μην μας έφτανε η ανευθυνότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η μόνη συμβολή των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι μια μπουρδολογική ρητορική κατά την οποία η κυβέρνηση πρέπει παράλληλα να κλείσει την αξιολόγηση, να φέρει την ανάπτυξη και να πάει και σε εκλογές.

Δυστυχώς, ο βασικός λόγος που η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που παραμένει στην εντατική των Μνημονίων και στη μηχανική υποστήριξη του ΔΝΤ είναι η αδιανόητη ανευθυνότητα των πολιτικών ηγετών της.

Προτιμούν να διαλυθεί όλη η χώρα και να ξεχαστεί η ανεπάρκεια τους, παρά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.