Χωρίς πολιτική λογική το λαϊκίστικο κρεσέντο Μητσοτάκη περί Βενεζουέλας

23.4.17



Χωρίς να το θέλω έξυπνος ή αυθεντικός ερμηνευτής της λαϊκής βούλησης, είμαι αρκετά βέβαιος ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει κάποιον φοβερό καημό για το τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα, ούτε η τύχη του καθεστώτος Μαδούρο θα καθορίσει την εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων.

Το να κάνει 5 σχετικές περιπαικτικές αναφορές ο -ανεξέλεγκτος πλέον- Άδωνις το καταλαβαίνω αλλά το να καμαρώνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ότι φέρνει το θέμα στη Βουλή, είναι κάτι που με ξεπερνά. Το ότι μάλιστα διαλέγει ως τίτλο της συνέντευξης του στα ΝΕΑ το ότι η κυβέρνηση σερβίρει "μπαγιάτικο τσαβισμό" είναι κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό, μιας και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δείχνει πράγματι να πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο πιάνει το...σφυγμό της κοινωνίας.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την τύχη να έχει απέναντι του μια κυβέρνηση που προσφέρει δεκάδες καλές αφορμές για να την αντιπολιτευτεί κανείς με σοβαρότητα και αξιοπιστία. Ας εστιάσει στα ουσιώδη κι ας θυμηθεί ποιοι και γιατί τον εξέλεξαν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Όλο και συχνότερα μοιάζει να τρέχει πίσω από μια εμφυλιακά...αντικομμουνιστική επικοινωνιακή γραμμή που χαράζουν άλλοι γι' αυτόν και την οποία δεν μπορεί καν ηθικά και υφολογικά να υπηρετήσει.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κλειστεί σε ένα social media bubble με 100 accounts που -ιδιοτελώς- του γράφουν όλη μέρα ότι είναι Θεός, πρέπει να κλείσει άμεσα το macbook και να βγει στην κοινωνία.