Το χρονολόγιο της κήρυξης...στρατιωτικού νόμου στο ΠΑΣΟΚ από τη Φώφη Γεννηματά

27.4.17


Τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στο ΠΑΣΟΚ είναι κάτι παραπάνω από πρωτοφανή, με τη Φώφη Γεννηματά να χάνει εντελώς την ψυχραιμία της και να λαμβάνει μια σειρά αντιδημοκρατικών αποφάσεων που θα τη στοιχειώνουν για καιρό.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της κ. Γεννηματά είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η κοινωνία δεν παρακολουθεί τις εσωτερικές διεργασίες των κομμάτων -πόσο μάλλον του ΠΑΣΟΚ- και έτσι νιώθει ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε θέλει, χωρίς κανείς να της ζητήσει το λογαριασμό.

Να τι ακριβώς συνέβει τις τελευταίες μέρες:

1. Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προτάθηκε από στελέχη που πρόσκεινται στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και από αρκετά άλλα στελέχη όπως ο Παύλος Γερουλάνος, κάτι φοβερά αυτονόητο. Το να μην διοριστούν οι σύνεδροι του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά να ψηφιστούν από την κοινωνία, όπως συμβαίνει σε όλα τα κομματικά συνέδρια.

2. Η Φώφη Γεννηματά πανικοβλήθηκε και αντέδρασε σπασμωδικά. Αρχικά, τα στελέχη που πρόσκεινται σε εκείνην αποχώρησαν(!) από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με μια σειρά αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής (που ουδέποτε λήφθηκαν) και από εκεί μετά ξεκινά μια τρομακτική επικοινωνιακή επίθεση σε όλους όσους αμφισβήτησαν την πρόεδρο του κόμματος.

3. Μιλώντας στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλαδή ενός διαφορετικού πολιτικού σχηματισμού από το ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά υπερασπίστηκε(!) με πάθος την ανάγκη να μην ερωτηθεί η βάση της παράταξης αλλά να διοριστούν οι σύνεδροι ενώ στη συνέχεια προκήρυξε έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, μπροστά σε στελέχη της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού κ.α.

4. Αγνοώντας πλήρως όλες τις εύλογες ενστάσεις που διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η Φώφη Γεννηματά θα πάει πρώτα σε συνέδριο με διορισμένους συνέδρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αρκετά μετά θα πάει σε συνέδριο ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας προ τετελεσμένων γεγονότων τα στελέχη του μόνου κανονικού κόμματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

5. Το καταστατικό του κόμματος πολύ σωστά προβλέπει ότι όταν προκηρύσσεται συνέδριο, τα όργανα του κόμματος αντικαθίστανται από προσωρινά όργανα, ώστε να μην διατυπωθούν από πουθενά ενστάσεις για προνομιακή μεταχείριση ομάδων ή προσώπων. Η Φώφη Γεννηματά κατακρεούργησε το πνεύμα της συγκεκριμένης διάταξης και ξήλωσε τα αιρετά όργανα του κόμματος εν όψει του έκτακτου συνεδρίου, το οποίο όμως θα διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά. Δηλαδή για αρκετούς μήνες το ΠΑΣΟΚ θα πορευθεί με διορισμένα όργανα, μιας και τα αιρετά όργανα που υπήρχαν δεν υπάκουσαν τυφλά στις εντολές της Προέδρου.