Ιστορική τομή η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, να ψηφίσουν και οι νέοι μετανάστες

23.8.17


Διαβάζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά ότι η επιτροπή υπό το Νίκο Αλιβιζάτο, που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προωθεί την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή του αρχηγού του νέου σχήματος.

Πρόκειται για μια ιστορική τομή, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί, εξασφαλίζοντας με τρόπο απόλυτο το αδιάβλητο της διαδικασίας και δίνοντας τη δυνατότητα δυνητικά σε όλους τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν με ευκολία στις διεργασίες του νέου σχήματος.

Υποθέτω ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία και στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Η γνώμη τους είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να καταγραφεί, όσο το δυνατόν πιο μαζικά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της επιτροπής Αλιβιζάτου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσοι επιχειρήσουν να εμποδίσουν την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα...