Τι γυρεύουν οι Λοβέρδοι στην Κεντροαριστερά;

20.8.17


Τυχαίνει να παρακολουθώ για επαγγελματικούς λόγους τα όσα προβληματίζουν σήμερα τα περισσότερα κεντροαριστερά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές ένταξης μεταναστών.

Σχεδόν χωρίς καμία εξαίρεση, τα προοδευτικά κόμματα ανά την Ευρώπη θεωρούν υποχρέωση τους να εξηγήσουν στους πολίτες ότι σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται ακροδεξιοί και άλλοι λαϊκιστές, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για τη σύνδεση της τρομοκρατίας με τις πρόσφατες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει μια άλλη άποψη, η οποία επιβεβαιώνει την ιστορική πορεία δεξιοποίησης ενός κομματιού του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συγκυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι βέβαιος ότι για όλα φταίει η μετανάστευση, γίνεται μάλιστα όλο και πιο βέβαιος μετά από κάθε τρομοκρατική ενέργεια.

Μιας και όλο και περισσότεροι σοβαροί άνθρωποι μοιάζουν διατεθειμένοι να ασχοληθούν με τα κοινά της Κεντροαριστεράς, εύχομαι στη νέα εποχή που ίσως ξεκινά, στον προοδευτικό χώρο να μην περισσέψουν καρέκλες και αξιώματα για τους Λοβέρδους.