Ελλάδα, η Disneyland των Ευρωπαίων περιθωριακών πολιτικών

11.1.14


Την όρεξη των διαφόρων περιθωριακών εθνικιστών ανά την Ευρώπη φαίνεται ότι έχει ανοίξει η πρωτοφανής εκλογική επιτυχία του κόμματος των νεοναζί στη χώρα μας.

Ο Νικ Γκρίφιν, που ηγείται του Βρετανικού Εθνικιστικού Κόμματος (BNP) επισκέφθηκε την Αθήνα για να υποστηρίξει την αίτησης αναίρεσης που σχεδιάζει να υποβάλει η Χρυσή Αυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας εδώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Independent στον τίτλο της σχετικής είδησης αναφέρει ότι πρόκειται ακριβώς γι' αυτό που η Ελλάδα δεν χρειαζόταν αυτή τη στιγμή.

Από τη μία ο Τσίπρας προτείνεται για πρόεδρος της Κομισιόν από διάφορα περιθωριακά αριστερά κόμματα της ηπείρου, από την άλλη είμαστε η τελευταία χώρα του δυτικού κόσμου με τόσο έντονη κοινωνική παρουσία αναρχικών ομάδων και τρομοκρατών και τώρα φαίνεται ότι μας προτιμούν και οι διάφοροι επίδοξοι Μιχαλολιάκοι.

Success story.

10 σχόλια:

 1. Τσιπρας και Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς = Γκρίφιν και Χρυσή Αυγή....Το απαύγασμα της σοσιαλφιλελεύθερης πολιτικής σκέψης

  Θωμάς Γ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Θωμάς Γ.

   Επειδή δεν φαίνεται πουθενά στο κείμενο τέτοια εξίσωση, το λογικό συμπέρασμα είναι πως όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

   Διαγραφή
  2. "Από τη μία ο Τσίπρας προτείνεται για πρόεδρος της Κομισιόν από διάφορα περιθωριακά αριστερά κόμματα της ηπείρου, από την άλλη είμαστε η τελευταία χώρα του δυτικού κόσμου με τόσο έντονη κοινωνική παρουσία αναρχικών ομάδων και τρομοκρατών και τώρα φαίνεται ότι μας προτιμούν και οι διάφοροι επίδοξοι Μιχαλολιάκοι."
   Όταν κάποιος χρησιμοποιεί το σχήμα "από τη μία...από την άλλη", είτε αναφέρεται σε μια αντίθεση (κάτι που εν προκειμένω δεν προκύπτει), είτε σε φαινομενα συμπληρωματικά ή συναφή. Κάποιος με στοιχειώδεις γνώσεις κατανόησης κειμένου αντιλαμβάνεται πως εδώ ισχύει η δεύτερη εκδοχή, Πρόσθεσε και τον χαρακτηρισμό "περιθωριακά" για τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και τη συμπερίληψή του στην ίδια πρόταση με την τρομοκρατία και την ακροδεξιά και το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Εκτός αν η εξίσωση υφίσταται μόνο αν γραφεί με τον σχηματικό τρόπο του πρώτου σχολίου μου...

   Θωμάς Γ.

   Διαγραφή
  3. Από τη μία ο Τσίπρας προτείνεται για πρόεδρος της Κομισιόν από διάφορα περιθωριακά αριστερά κόμματα της ηπείρου, από την άλλη είμαστε η τελευταία χώρα του δυτικού κόσμου με τόσο έντονη κοινωνική παρουσία αναρχικών ομάδων και τρομοκρατών και τώρα φαίνεται ότι μας προτιμούν και οι διάφοροι επίδοξοι Μιχαλολιάκοι.

   Διαγραφή
  4. @Θωμάς Γ., 9:20

   Μάγκες ξεσκονίστε τα ελληνικά σας και τα μυαλά σας. Όταν χαρακτηρίζεις κάποιος περιθωριακούς μιλάς για μια ιδιότητα που χαρακτηρίζει την θέση τους στο πολιτικό φάσμα. Όσοι έχουν ριζοσπαστικές πολιτικές ιδέες (αριστερές ή δεξιές) είναι κατά κανόνα περιθωριακοί επειδή σε κανονικές συνθήκες οι περισσότεροι πολίτες δεν επιθυμούν ριζικές αλλαγές στο σύστημα. Γιαυτό σε όλες τις δημοκρατικές χώρες κυριαρχεί κάποιου τύπου δικομματισμός συντηρητικών κομμάτων. Αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι περιθωριακοί και όλοι οι ριζοσπάστες είναι ίδιοι και συνεπώς οι απλοϊκές εξισώσεις τύπου "Τσιπρας και Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς = Γκρίφιν και Χρυσή Αυγή" είναι στο δικό σας μυαλό, όχι στο κείμενο ούτε φυσικά μέσα σε καμία σοσιαλφιλελεύθερη ιδεολογία. Το πρόβλημα που εντοπίζει ο παραπολιτικός είναι πως στην Ελλάδα, ίσως περισσότερο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, το περιθώριο έχει γίνει μπει για τα καλά στο χώρο της πολιτικής κανονικότητας κι αυτό δεν είναι καλό.

   Διαγραφή
  5. Γιατί δεν είναι καλό;. Βάση του τι περιέγραψες πιο πάνω, απλά σημαίνει ότι στην Ελλάδα περισσότερο από αλλού, οι πολίτες επιθυμούν ριζικές αλλαγές στο σύστημα. Είναι αυτό κακό;

   Διαγραφή
  6. @11:48

   Αυτό είναι συζητήσιμο. Άλλος μπορεί να το θεωρεί καλό άλλος όχι. Το ζήτημα είναι πως η κατηγοριοποίηση διαφορετικών κομμάτων στο ριζοσπαστισμό δεν είναι εξομοίωση. Τα άκρα μπορεί να μην είναι ίδια αλλά εξακολουθούν να είναι άκρα. Δεν θα το αγνοήσουμε αυτό ούτε θα αγνοήσουμε το γεγονός πως το ένα τρίτο του κόμματος ονειρεύεται τον κομμουνισμό, ούτε θα αγνοήσουμε το γεγονός πως αρκετά στελέχη του κόμματος δικαιολογούν ή συμμετέχουν ενεργά σε τραμπουκισμούς επειδή έχετε βρει τη βολική καραμελίτσα της "θεωρίας των δύο άκρων" και μας την πιπιλάτε συνέχεια.

   Διαγραφή
 2. Το Γιουνανιστάν αποτελεί περιθωριακή χωρα και για το καλο τις Ευρώπης μάλλον θα πρέπει να φύγει να την διώξουν. Σιγά μην ερχόντουσαν οι φασίστες/κομμουνιστές όλου του κόσμου στην μπανανία - χωρα κολλημένη στο 1935... Αν δεν σοβαρευτούμε μόνοι μας κανείς δεν θα μας φτιάξει/χαλασει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O Νικ Γκριφιν,μπορει να ερχεται αποκλειστικα για "ανθρωπιστικους" λογους.

  Για τους ιδιους λογους που καποιοι αλλοι πηγαιναν ως μαρτυρες υπερασπισης στις δικες καποιων αλλων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Mε τύπους σαν τον Σκουρλέτη γκάου τι προοδευτικό θα μπορούσε να βγεί? Μάλλον προς κρετινικό το βλέπω

  ΑπάντησηΔιαγραφή