Με διανομή σταυρωμένων ψηφοδελτίων η μάχη κόντρα...στους μηχανισμούς και τον παλαιοκομματισμό;

6.11.17


Όταν διάβασα τη σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου για τον υποψήφιο αρχηγό που διένειμε τυπωμένα ψηφοδέλτια(!) για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς, ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα.

Να η ανακοίνωση:
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Επιτροπή, αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή.
Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει την μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια.
To να καταγγέλλεις τους μηχανισμούς και τον παλαιοκομματισμό όλη μέρα και όλη νύχτα αλλά ταυτόχρονα να είσαι ο μόνος που μοιράζει σταυρωμένα ψηφοδέλτια, λες και είμαστε στο 1980, είναι αν μη τι άλλο αποκαλυπτικό της δίψας σου για την καρέκλα.

Ποιος να μας το έλεγε ότι αυτοί που θα γοητεύονταν πιο πολύ από το βαθύ ΠΑΣΟΚ θα ήταν εκείνοι που στα τηλεπαράθυρα το...ξορκίζουν; Πώς γίνεται να μοιράζεις σταυρωμένα ψηφοδέλτια και ταυτόχρονα οι υποστηρικτές σου να μας πρήζουν τα αυτιά ότι «αχ, δεν έχουμε μηχανισμούς αλλά έχουμε αξίες»;

Εκρηκτικό τελικά το κοκτέιλ Φώτη Κουβέλη-Χίλαρι Κλίντον...