Ιστορική κατάντια: Τώρα και η Κεντροαριστερά μιλά για «προδοσία» στα τηλεπαράθυρα για το Μακεδονικό (video)

28.9.18


Την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά «προδοσία» εξέφρασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος φέρει την ιδιότητα του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλαδή του Κινήματος Αλλαγής.

Να το σχετικό απόσπασμα από την χθεσινή παρουσία του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ:


Πραγματικά, ακόμα και οι πλέον κακεντρεχείς προβλέψεις για την τύχη του εγχειρήματος του Κινήματος Αλλαγής δεν προέβλεπαν την ενσωμάτωση τέτοιων όρων στο πολιτικό του λεξιλόγιο. Είναι ήδη τρομερά απογοητευτικό ότι το Κίνημα Αλλαγής ταυτίζεται με την υπερσυντηρητική και άκρα Δεξιά στο Μακεδονικό αλλά είναι φοβερά χειρότερο ότι υιοθετεί και τη φρασεολογία της.

Αν το πείραμα του Κινήματος Αλλαγής είχε πετύχει, αν σήμερα το Κίνημα Αλλαγής ήταν ένα πραγματικά δημοκρατικό και πολυφωνικό κόμμα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου θα έπρεπε ήδη να έχει καθαιρεθεί από γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και να έχει παραπεμφθεί στα αρμόδια κομματικά πειθαρχικά όργανα.

Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Γιατί το πείραμα του Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη αποτύχει και ο καθένας προσπαθεί απλώς να εξασφαλίσει τον εαυτό του. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ένα δημοκρατικό και πολυφωνικό κόμμα. Εξάλλου, ακόμα και αυτή η ανάρτηση, πιο πολύ θα απασχολήσει την ηγετική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για τα...σκοτεινά κίνητρα της, παρά για την ουσία της. Γιατί αυτοί που απέμειναν στα πράγματα, ξέρουν μόνο να παράγουν εχθρούς και ίντριγκες, καθόλου πολιτική και καθόλου πολιτικές.

Κρίμα, πραγματικά κρίμα. Θα μπορούσε όλο αυτό να τελειώσει με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια.