Κίνημα Αλλαγής: Από το «ντέρμπι για τρεις» της Φώφης στη δημοσκοπική κατρακύλα

3.10.18


Το Βεργίνα TV είναι το κανάλι που έχει ταυτιστεί όσο κανένα με τις αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών, διοργανώνοντας λίγο-πολύ τα συλλαλητήρια. Γι' αυτό και έχει ιδιαίτερα σημασία να προσέξει κανείς τα ευρήματα της δημοσκόπησης που φιλοξενεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία Interview, το Κίνημα Αλλαγής κατρακυλά πλέον στη 5η θέση, έχοντας χάσει τελείως τη δυναμική που προκάλεσε η εσωκομματική εκλογική διαδικασία της περασμένης χρονιάς. Αποδεικνύεται επίσης ότι οι εθνολαϊκίστικες κραυγές του κόμματος εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν απέδωσαν το παραμικρό -αν δεν έδιωξαν κιόλας αρκετούς προοδευτικούς πολίτες.

Θυμίζω ότι το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας της Φώφης Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν το «ντέρμπι για τρεις», επαναλαμβάνοντας ότι είναι εξαιρετικά πιθανό το Κίνημα Αλλαγής να προσεγγίσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
`
Το ευχάριστο πάντως είναι ότι στην Χαριλάου Τρικούπη δεν το βάζουν κάτω. Με τον Βασίλη Κεγκέρογλου σε ρόλο Πολάκη και τον Σταμάτη τον Μαλέλη ως φρέσκο και άφθαρτο πρόσωπο στην επικοινωνία, είναι απλά θέμα χρόνου να αρχίσουν να εκτοξεύονται τα ποσοστά του κόμματος.