Σπάσε το βραχιολάκι σου και...live your myth in Greece!

21.11.18


Ο τραπεζίτης Κλοντ Όσβαλντ, υπόδικος για σειρά οικονομικών εγκλημάτων, κατάφερε χθες να καταστρέψει τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού του (βραχιολάκι) και να εξαφανιστεί.

Πρόκειται για μια πράξη απόλυτα ταπεινωτική τόσο για την Δικαιοσύνη όσο και για την Αστυνομία, ακόμα κι αν εντοπιστεί και συλληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Πρόκειται για μια πράξη που αποδεικνύει με τρόπο εξευτελιστικό πόσο περιορισμένες είναι οι δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού και πόσο απλό είναι για διάφορους επιτήδειους να επωφεληθούν από το χάος που επικρατεί.

Η απόδραση Όσβαλντ έρχεται σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει όλο και περισσότερο στην σκανδαλολογία για να συσπειρώσει το εκλογικό ακροατήριο του. Μπορούμε όλοι να φανταστούμε ότι αν ο Όσβαλντ είχε αποδράσει επί άλλων κυβερνήσεων, σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβαιναν στα τραπέζια των τηλεοπτικών πάνελ.

Είναι κάπως κωμικό να υψώνεις το δάχτυλο της ηθικής, να υπονοείς ότι σύντομα θα καταφέρεις να αποδείξεις την ενοχή πλήθους πολιτικών προσώπων για υποθέσεις διαφθοράς και τελικά να μην μπορείς να κάνεις ούτε τα βασικά.