Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε στην οικογένεια Κορκονέα τη συμπαράσταση του

4.12.18


Στην προηγούμενη ανάρτηση, σταθήκαμε στα όσα πολλά και σημαντικά δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Υπάρχει όμως και κάτι που δυστυχώς «αξίζει» να σχολιασθεί ξεχωριστά.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη της στην εφημερίδα «Documentο» η κ. Τσαλικιάν καταγράφει και το παρακάτω περιστατικό:
Με ενοχλεί ο χλευασμός του Αλέξανδρου από τον Αδωνη Γεωργιάδη ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του προέβη σε επιθετικές δηλώσεις εναντίον του Αλέξανδρου που αποτελούν όχι μόνο συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και προσβολή της μνήμης θανόντος. Ο συγκεκριμένος πολιτικός υιοθέτησε μια ακατανόητη για μένα στάση στο ζήτημα, αντίθετη με το γενικό κοινωνικό αίσθημα, με την πηγαία λαϊκή αγανάκτηση για τον θάνατο ενός αθώου παιδιού με παραδοχές και τοποθετήσεις που είναι αντίθετες στα ευρήματα της έρευνας και ξεπερνούν ακόμα και τους ισχυρισμούς των ιδίων των κατηγορουμένων. Άλλωστε όπως ανέφερε η Μαρία Χοντζέα, σύζυγος Κορκονέα, στην κατάθεσή της στο πρωτοβάθμιο, αντί να αποδοκιμάσει τη δολοφονία ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένας από εκείνους που τους εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους.
Πρόκειται για το τελικό στάδιο κατάντιας που οδηγεί η ιδεολογική τύφλωση. Να νιώθεις από την πρώτη στιγμή ότι είναι πιο πιθανό να φταίει ένας 15χρονος παρά ένας δολοφόνος αστυνομικός. Γιατί εξ ορισμού οι αστυνομικοί είναι καλοί και όσοι συχνάζουν στα Εξάρχεια είναι κακοί.

Kαι 10 χρόνια μετά να μας το παίζεις «φιλελεύθερος», να είσαι αντιπρόεδρος της ιστορικής συντηρητικής παράταξης της χώρας και να εμφανίζεσαι έτοιμος να μας σώσεις...