Τρεις πρωινές ειδήσεις που επιβεβαιώνουν ότι η παρακμή είναι η νέα κανονικότητα της χώρας

11.12.18


Ζούμε στους καιρούς που η πρώτη κίνηση όλων μας όταν ξυπνάμε είναι να....χαϊδέψουμε την οθόνη του κινητού μας και να δούμε τι συμβαίνει στον κόσμο, πριν καν απαλλαχθούμε από το πάπλωμα ή πιούμε μια γουλιά καφέ.

Να τρεις ειδήσεις που συνάντησα σήμερα το πρωί:

1. ΣΚΑΙ: Κρατούμενοι ξυλοκόπησαν κρατούμενο μέσα στις φυλακές. Ένα αυτοτελώς απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο όμως γίνεται ακόμα χειρότερο από τη στιγμή που φρόντισαν βιντεοσκοπήσουν την πράξη τους και να την διοχετεύσουν στα ΜΜΕ.

2. Iefimerida: Επίθεση από τοξικομανή στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δέχθηκε φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής. Καμία πρόνοια για τους τοξικομανείς, κανένα ενδιαφέρον για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

3. Πρώτο Θέμα: Περισσότερα από 75 παιδιά βρίσκονται αυτό το διάστημα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία "Η Αγία Σοφία" και "Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού", ζώντας "ξεχασμένα" από τις οικογένειές τους αλλά και από την πολιτεία, με την τελευταία να καλύπτεται πίσω από την έλλειψη προνοιακών δομών και να επιλέγει την εύκολη λύση, να στέλνει παιδιά που χρήζουν φροντίδας αλλά όχι νοσηλείας στα νοσοκομεία Παίδων.

Η παρακμή ως νέα κανονικότητα, παρόλο που η χώρα συνεχίζει να παράγει «πετυχημένους» και «δικαιωμένους» πολιτικούς.