Δημόσια διαφοροποίηση από τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη από την αναφορά Λοβέρδου στον Ζακ Κωστόπουλο

10.12.18



Σαφείς αποστάσεις από την αναλογία που επιχείρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος μεταξύ του Κωνσταντίνου Κατσίφα και του Ζακ Κωστόπουλου παίρνει ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης -με την ιδιότητα του αναπληρωτή γραμματέα του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, με αποψινή του ανάρτηση στο Facebook, ο αντιδήμαρχος Μετανάστευσης και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων τονίζει:
Ως αναπληρωτής γραμματέας του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του Κινήματος Αλλαγής αισθάνομαι την υποχρέωση και την ανάγκη να πάρω αποστάσεις από την τοποθέτηση του Βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου σε σχέση με τον Ζακ Κωστόπουλο.

Αυτές οι λογικές συμψηφισμού αναπαράγουν ακροδεξιές και φοβικές θέσεις τις οποίες θεωρώ απαράδεκτες. Ειδικά όταν είναι πλέον φανερό ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε από φόβο με τις αρχικές εκτιμήσεις των αρχών να καταρρέουν και το όλο θέμα να είναι μια συγκάλυψη.
Τέτοιου τύπου "απλοϊκές" ισοπεδώσεις στρώνουν τον δρόμο στο μίσος τον φόβο και την ακροδεξιά.
Απόλυτα σωστή δήλωση. Συγχαρητήρια στον κ. Παπαγιαννάκη για το πολιτικό θάρρος του να διαταράξει τη ράθυμη σιωπή του Κινήματος Αλλαγής απέναντι σε μια τέτοια δήλωση.