Θα αναδείξουν τον Καμμένο σε...ρυθμιστή του πολιτεύματος αυτοί που μέχρι χθες τον έβριζαν;

31.1.19


Μέχρι χθες, κάποιοι μας παρουσίαζαν ως πρότυπα αξιοπιστίας και σοβαρότητας τον Αλέκο Αλαβάνο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Οποιαδήποτε παραλληρηματική δήλωση τους εναντίον της κυβέρνησης ήταν χρήσιμη για τις μικροπολιτικές ατζέντες τους.

Παρατηρώ ότι πλέον στο club αυτό προστίθεται και ο Πάνος Καμμένος. Αυτοί που μέχρι χθες ορθώς αμφισβητούσαν την αξιοπιστία του, σήμερα παίρνουν κάθε του λέξη στα σοβαρά, ψάχνουν βαθύτερα νοήματα πίσω από κραυγή του. Τι κρίμα!

Στην πραγματικότητα, ο Πάνος Καμμένος είναι πάντα ο...Πάνος Καμμένος. Από τις καταγγελίες για την οικογένεια Παπανδρέου μέχρι τις κατηγορίες εναντίον του Νίκου Κοτζιά. Η στάθμη της αξιοπιστίας του δεν μεταβάλλεται, παραμένει στον πάτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς θα πληρώσει κάποιου τύπου τίμημα για τη λανθασμένη απόφαση του να συμπορευθεί με τη λούμπεν Ακροδεξιά. Μέχρι εκεί όμως. Η ανάδειξη του Πάνου Καμμένου σε ρυθμιστή της πολιτικής ατζέντας κατά τη λογική του «οτιδήποτε εναντίον της κυβέρνησης πρέπει να ακούγεται» είναι βλαπτική τη χώρα και για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου.

Το ζήτημα είναι να απαλλαχθεί το πολιτικό σύστημα από κάθε λογής ακραίους και συκοφάντες, όχι απλώς αυτοί να αλλάξουν στρατόπεδο.