Πώς βρέθηκε από το επικρατείας των ΑΝΕΛ στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Άκης Τσελέντης;

15.3.19


Πέρασε λίγο στα ψιλά αλλά την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλήφθηκε και ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται αλλά ο συγκεκριμένος κύριος είχε ταχθεί με πάθος υπέρ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μάλιστα...ανιδιοτελώς, καθώς είχε περιοριστεί στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος στις εκλογές του 2012.

Η δήλωση προσχώρησης του μάλιστα στο κόμμα του Πάνου Καμμένου ήταν απόλυτα εναρμονισμένη με το ύφος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:

«Ποτέ δεν υπήρξα κυβερνητικός σεισμολόγος. Ποτέ δεν ζήτησα πολιτικά ή άλλα δεκανίκια στην όποια καριέρα μου από σάπια πολιτικά συστήματα που ξεπούλησαν τα όνειρα όλων μας. Και ειδικά της δικής μας της γενιάς, του Πολυτεχνείου, που πιστέψαμε σε μιά ελεύθερη πατρίδα,δημοκρατική και αξιοκρατική. Γι' αυτό και επενδύω τις όποιες ελπίδες και όνειρα μας απέμειναν και δεν μας στέρησαν οι προσκυνημένοι πολιτικοί στη Τρόϊκα, σε αυτή την πατριωτική κίνηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»


Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει ποιος ακριβώς είναι ο πολιτικός συμβολισμός πίσω από μια τέτοια κίνηση; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που η Νέα Δημοκρατία ξεπλένει εκείνους που τάχθηκαν στο πλευρό της ψεκασμένης Ακροδεξιάς του Πάνου Καμμένου;