To σιωπηλό εσωκομματικό πραξικόπημα στο Κίνημα Αλλαγής (κι αυτοί που το ανέχθηκαν)

21.4.19


Ακόμα μια σπουδαία στιγμή εσωκομματικής δημοκρατίας βίωσε χθες το Κίνημα Αλλαγής, με τη Φώφη Γεννηματά να προχωρά αυτοκρατορικά στον διορισμό του συνόλου των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις, η αρχηγός του κόμματος επέλεξε συνειδητά να μην εκπροσωπηθεί στο βασικό πολιτικό όργανο η πλευρά Ανδρουλάκη, παρά τον σημαντικό αριθμό μελών που εξέλεξε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στο πρόσφατο συνέδριο.

Ακόμα και στους καιρούς που το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα τεράστιο κόμμα και οι εσωκομματικές έριδες ήταν φοβερά πιο μεγάλες, κανείς αρχηγός δεν διανοήθηκε ποτέ να προτείνει να εκλεγούν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου με 100% σταυροδοσία, κοινώς να εκλεγούν μονάχα όσοι βρίσκονται στη λίστα της κυρίαρχης τάσης του κόμματος.

Φυσικά, το σιωπηλό πραξικόπημα της σημερινής ηγεσίας ανέχθηκαν διάφοροι κύριοι που έκαναν καριέρα ως «εγώ δεν είμαι ΠΑΣΟΚ» και σήμερα τηρούν κατά γράμμα τη συμβουλή του γνωστού συνθήματος «κουβάλα τον προτζέκτορα για να σε κάνω λέκτορα». Οι θιασώτες του «ανοιχτού κόμματος» έγιναν οι χειροκροτητές της λιγότερο χαρισματικής ηγεσίας στην ιστορία της παράταξης. Τι να πεις!

Σε κάθε περίπτωση, χθες έγινε ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση του «καλύτερα ένα μικρό κόμμα αλλά δικό μας παρά ένα μεγαλύτερο και λιγότερο ελέγξιμο». Συγχαρητήρια σε όλους.