Μπα; Κάνουν εκφραστικά λάθη και οι άριστοι;

22.4.19



Μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Συνέδριο Λευκωσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα ανθρώπινο λάθος. Μπέρδεψε το δώρο Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα με το «επίδομα Χριστουγέννων» που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα.

Να το απόσπασμα των δηλώσεων Μητσοτάκη από το σχετικό δελτίο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:



Φυσικά, η επικοινωνιακή μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε το συγκεκριμένο λάθος του κ. Μητσοτάκη και έστησε ένα μικρό επικοινωνιακό πάρτι. Λογικό κι αναμενόμενο, έτσι παίζεται το πολιτικό παιχνίδι παντού στον κόσμο.

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να πιστέψουμε ότι τα ανθρώπινα λάθη είναι...αδύνατα γι' αυτόν. Από τη στιγμή που φιλοτεχνεί για τον εαυτό του ένα μεσσιανικό προφίλ του τύπου «ο άριστος που θα σας σώσει από τους αγράμματους», το επικοινωνιακό τίμημα που θα πληρώνει για τέτοιου τύπου γκάφες θα είναι μεγαλύτερο.

Κάθε φορά που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ένα γραμματικό ή συντακτικό λάθος, το πλήθος των νεοψεκασμένων ταλιμπάν που έχει στρατολογήσει η Νέα Δημοκρατία στα social media οργιάζει. Ε τι να κάνουμε, έχει ο καιρός γυρίσματα...