Σημίτης: «Αποτέλεσμα προσεγμένης και συστηματικής δουλειάς τα μέτρα Γιώργου»

17.9.08

ΓΕΦΥΡΑ στον Γιώργο Παπανδρέου έριξε χθες ο Κώστας Σημίτης εκφράζοντας τη στήριξή του στα 7 οικονομικά μέτρα για την έξοδο από την κρίση που ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ. «Χαιρετίζω και στηρίζω τα μέτρα που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη ΔΕΘ, διότι είναι αποτέλεσμα προσεγμένης και συστηματικής δουλειάς», είπε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στη Λάρισα.

Ο κ. Σημίτης σημείωσε ακόμη- μία ημέρα μετά τη δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis που δείχνει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού- ότι «η αλλαγή στη σημερινή κατάσταση είναι εφικτή και οι λύσεις είναι στα χέρια μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση στη Λάρισα με θέμα «Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τη διεθνή οικονομική κρίση» άφησε κατά την ομιλία του αιχμές για υπουργούς της κυβέρνησης σχολιάζοντας ότι «μία μειοψηφία “ημετέρων” εξέλαβε τον τρόπο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ως ένα μήνυμα να πλουτίσει με κάθε τρόπο και ενίσχυσε τις μεθόδους εκμετάλλευσης, φοροδιαφυγής και αξιοποίησης πολιτικών σχέσεων για την πραγματοποίηση εύκολου κέρδους».

Παράλληλα κατέθεσε και τη δική του πρόταση σε σχέση με τις κοινωνικές προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθήσει ο προοδευτικός χώρος για να «προδιαγραφεί με πειστικότητα το διαφορετικό που θα πράξει». Μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης μίλησε για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς εξαιρέσεις που σημαίνει «μία ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξάρτητα από την πηγή εισοδήματός τους», ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη στόχευση των κοινωνικών επιδομάτων λέγοντας ότι «το εγγυημένο κατώτατο εισόδημα αποτελεί ένα μέσο περιορισμού της φτώχειας».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου, όταν ρωτήθηκε στη ΔΕΘ, είχε δηλώσει σίγουρος ότι και ο κ. Κ. Σημίτης «παλεύει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

Από το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ"

Σχόλιο Παραπολιτικής : Αν δεν είχαν κυκλοφορήσει οι τελευταίες δημοσκοπήσεις , θα είχε πει τα ίδια ο Kινέζος ;;;