Σαλάμι αέρος , οδοντόκρεμα , σαμπουάν και...μετρητά !!!

21.11.08



Μια ιδιαίτερα σημαντική είδηση φιλοξενούν σήμερα οι οικονομικές σελίδες των ΝΕΩΝ...

Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών Visa θα μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών από τα ταμεία των super markets μετά τη συμφωνία της Alpha Bank με το δίκτυο καταστημάτων "ΑΒ Βασιλόπουλος"...

Ας δούμε πιο αναλυτικά το ρεπορτάζ :

Σε κάθε συναλλαγή με πιστωτική κάρτα Visa της συγκεκριμένης τράπεζας ο πελάτης θα μπορεί να ζητά από το ταμείο ένα ποσό σε μετρητά (σύμφωνα με πληροφορίες έως 50 ευρώ ημερησίως), το οποίο θα προστίθεται στο κόστος της αγοράς.

Για παράδειγμα , κάποιος καταναλωτής κάνει ψώνια αξίας 100 ευρώ στο σούπερ μάρκετ. Πληρώνοντας με την πιστωτική κάρτα θα μπορεί να ζητήσει επιπλέον 50 ευρώ σε μετρητά, τα οποία θα προστεθούν στο κόστος των αγορών του· θα χρεωθεί δηλαδή συνολικά 150 ευρώ, τα οποία θα δει ως ενιαία συναλλαγή στον επόμενο λογαριασμό του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν ο καταναλωτής σηκώνει με την πιστωτική του κάρτα χρήματα από το ταμείο του σούπερ μάρκετ, αυτά θα λογίζονται ως κλασική συναλλαγή με πιστωτική κάρτα. Δηλαδή η άντληση των μετρητών θα χρεώνεται με το συμβατικό επιτόκιο αγορών της κάρτας. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρύνεται για την ανάληψη αυτή με επιτόκια που θα φθάνουν το 20%.

Πάντως, όπως διευκρινίζεται, η ανάληψη των χρημάτων αυτών δεν θα έχει τις ακόμη υψηλότερες επιβαρύνσεις που ισχύουν για την ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ, όπου το επιτόκιο είναι υψηλότερο έως και 2%. Ο πελάτης θα έχει στη διάθεσή του και την άτοκη περίοδο πληρωμής των 30- 40 ημερών για να αποπληρώσει την οφειλή του και η συναλλαγή θα καταγράφεται στον μηνιαίο λογαριασμό που θα λαμβάνει από την τράπεζα.


Η υπηρεσία αυτή έχει κάποια πλεονεκτήματα σε πρακτικό επίπεδο όπως η εξυπηρέτηση των καταναλωτών αλλά...

Η εξάρτηση των πολιτών από το πλαστικό χρήμα και κατ ' επέκταση από το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο...

Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης οδήγησε κάποιους στο επισφαλές συμπέρασμα ότι ο καπιταλισμός πέθανε...

Χα ! Πέθανε ο "υπαρκτός" καπιταλισμός...

Ζήτω ο νέος καπιταλισμός !