Kαι ο Κύρκος θύμα της προπαγάνδας ;;;

3.11.08


Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία παραχώρησε ο Λεωνίδας Κύρκος , μια από τις εμβληματικές μορφές της ελληνικής Αριστεράς και αναφέρθηκε σε πολλά από τα πρόσωπα της επικαιρότητας...

Για τον Γιώργο Παπανδρέου : «είναι ίσως από τους πιο ευγενικούς πολιτικούς άνδρες, μετριοπαθής, έχει απομακρυνθεί από το μοντέλο ηγέτη του πατέρα του και γιατί δεν έχει τα προσόντα, αλλά και γιατί ένας τέτοιος ρόλος είναι έξω από την ψυχολογία του».

Για την sexy Αλέκα Παπαρήγα : «είναι ένας ξεπερασμένος δεινόσαυρος, δεν έχει αίσθηση της εποχής μας, την απωθεί βαθιά η ιδέα ότι ο σοσιαλισμός συνδέεται με τη δημοκρατία. Το μοντέλο της είναι το μοντέλο ενός αυταρχικού σοσιαλισμού».

Εντύπωση όμως προκάλεσε η τοποθέτηση του για τον πρωθυπουργό και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή...

«Είναι άνθρωπος καλών προθέσεων, τις οποίες δεν μπόρεσε να υλοποιήσει, γιατί βρέθηκε μέσα στη στρούγκα του κομματικού μηχανισμού, τον οποίο δεν κατάφερε να ελέγξει. Δεν ήταν ελεύθερος να εφαρμόσει την πολιτική του, της κεντροδεξιάς».

Είναι πραγματικά λυπηρό να ακούει κανείς τον Λεωνίδα Κύρκο να αναπαράγει το "παραμύθι" της Ρηγίλλης...

Αν ο Καραμανλής δεν είχε βρεθεί στη "στρούγκα" του κομματικού μηχανισμού , δεν θα ήταν ούτε βουλευτής...

Περιμέναμε από τον κ.Κύρκο που έχει περάσει από όλες τις διαδικασίες και του μηχανισμούς της Αριστεράς να γνωρίζει ότι στην πολιτική δεν αρκούν οι "καλές προθέσεις"...