Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Τούρκοι

19.6.09

Γράφαμε χθες για την απαράδεκτη απόφαση του Υπ.Εξωτερικών να επιτρέψει στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο της ΠΓΔΜ να προσγειωθεί στην Κέρκυρα φέροντας τα χαρακτηριστικά "Macedonia".

Kι ενώ λοιπόν αύριο ο Ταγίπ Ερντογάν θα παραστεί στα εγκαίνεια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης , κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο χτύπησε "κόκκινο".

Οκτώ τουρκικά μαχητικά εισήλθαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης στο FΙR Αθηνών από την περιοχή νοτίως της Σάμου και τέσσερα λεπτά αργότερα δύο Φάντομ πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε χαμηλό ύψος 1.500 ποδών.

Σχεδόν ταυτόχρονα, έξι αεροσκάφη του ίδιου σχηματισμού (τέσσερα Φάντομ και δύο F-16) πετούσαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 2.500 ποδών. Η πρόκληση επαναλήφθηκε λίγο μετά τις 5 μ.μ., όταν δύο F-16 πέταξαν σε ύψος 7.000 ποδών πάνω από τους Φούρνους.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το γεγονός ότι η Αγκυρα παρενόχλησε αεροσκάφος τύπου Cesna, το οποίο εκτελούσε πτήση στο πλαίσιο της επιχείρησης Frontex μεταξύ Κω και Σάμου.

«Παραβιάζετε τον τουρκικό εναέριο χώρο, εγκαταλείψτε την περιοχή» έλεγε το μήνυμα που δέχθηκε το πλήρωμα του αεροσκάφους, το οποίο πετούσε μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου.

Το Υπ.Εξωτερικών και η ελληνική κυβέρνηση επιμένουν να περιορίζονται σε ένα παθητικό ρόλο θέασης των εξελίξεων . Και οι Τούρκοι συνεχίζουν να δημιουργούν "γκρίζες" ζώνες...

Share/Save/Bookmark