Αναμένοντας τις πράξεις...

30.9.09

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο κι είναι ίσως η πρώτη φορά που προέκυψαν τόσες ειδήσεις.

Πριν από αυτό , να υπογραμμίσουμε ότι ίσως να είναι τελικά καλύτερη μια διακαναλική συνέντευξη Τύπου παρά 5 διαφορετικές συνεντεύξεις σε 5 διαφορετικά κανάλια που διαρκούν συνολικά 5 ώρες και ουσιαστικά επαναλαμβάνονται τα ίδια ερωτήματα !

Να προσθέσουμε επίσης ότι πλέον δεν έχει κάποια αξία ο σχολιασμός της εμφάνισης του Γιώργου Παπανδρέου . Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και καιρό σταθερός στο λόγο του , έχει συνειδητοποιήσει ότι θα κληθεί να αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου και δεν επιδιώκει να "εντυπωσιάσει" ή να "συσπειρώσει" το ακροατήριο του.

Στην ουσία των τοποθετήσεων του , ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη δομή της νέας του κυβέρνησης .

Ανακοίνωσε τη δημιουργία 4 νέων υπουργείων :


1.Υπ.Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής . Σωστή κι αναμενόμενη κίνηση.

2. Υπ. Υποδομών . Πρόκειται για το παλιό ΥΠΕΧΩΔΕ χωρίς όμως τις αρμοδιότητες για το Περιβάλλον ενώ παράλληλα...

...ενσωματώνεται και το Υπ. Μεταφορών . Μοιάζει σωστή κίνηση καθώς το Υπ. Μεταφορών τα τελευταία χρόνια ασχολείται αρκετά με μεγάλα δημόσια έργα όπως αντίστοιχα και του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ υλοποίησε αρκετά έργα σχετικά με τις Μεταφορές.

3. Υπ. Προστασίας του Πολίτη . Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το υπουργείο αυτό θα είναι υπεύθυνο για την δημόσια ασφάλεια , την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση . Εδώ μένει να δούμε στην πράξη το πως θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο υπουργείο καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαχωριστούν οι αρμοδιότητες του από το Υπ. Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

4. Αυτόνομο Υπ. Οικονομίας το οποίο θα ασχολείται με τη δημοσιονομική πολιτική και θα απολαμβάνει της αρωγής μια επιτροπής οικονομολόγων διεθνούς βεληνεκούς . Είναι ίσως η σημαντικότερη σημερινή εξαγγελία του Παπανδρέου . Κι αυτό θα το κρίνουμε στην πράξη καθώς τώρα είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουμε τον τρόπο λειτουργίας του νέου μοντέλου.

Ταυτόχρονα , ο Παπανδρέου υποσχέθηκε μια κυβέρνηση με λιγότερα μέλη από την σημερινή. Μένει να δούμε πώς θα επιτευχθεί αυτό με τόσα νέα Υπουργεία .

Πέρα από αυτά , ο Παπανδρέου δεσμεύτηκε να εξετάσει το καθεστώς των golden boys που ισχύει σήμερα ενώ προχώρησε και σε μια δήλωση με αρκετές "αναγνώσεις" σχετικά με τον Σταύρο Δήμα , τον Τάκη Αράπογλου και τους υπόλοιπους γαλάζιους αξιωματούχους λέγοντας πώς "όλοι θα κριθούν".

Αυτές ήταν τα νέα στοιχεία που ακούσαμε σήμερα .

Ο Παπανδρέου μοιάζει να έχει στο μυαλό του κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις για αυτά που θέλει να κάνει . Φέρνει έναν διαφορετικό αέρα σε σχέση με τη στασιμότητα και την καταστροφολογία της Νέας Δημοκρατίας .

Όλοι κι όλα θα κριθούν στην πράξη...

Κοινοποιήστε το στο Facebook